Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > BMW limuzina serije 7 neće dobiti nasljednika

Alpina B7

BMW limuzina serije 7 neće dobiti nasljednika

Alpina B7 je sada istorija i, barem za sada, nije planirana direktna zamjena. Krajem 2025. godine, Alpina će preći na novi ugovor sa BMW-om, vjerovatno mijenjajući strategiju kompanije u vezi sa modelima koje će modifikovati, a Serija 7 je prva koja će biti odbačena...

Došao je kraj priče za jedan od najboljih sedana na svijetu - Alpina se oprašta od BMW limuzine B7 serije 7. Čini se da Alpina, koja je sada u potpunom vlasništvu BMW-a, ne planira nasljednika za brzi luksuzni kruzer. U službenoj objavi na Facebooku, Alpina Belgija objavljuje da je posljednji B7 sastavljen i da se "era BMW-a Alpina B7 bliži kraju u Alpininoj fabrici automobila". Njemački proizvođač automobila to nije rekao direktno, ali iz najave se dobija utisak da se trenutno ne razvija zamjena. Alpina čak retrospektivno gleda na vrhunsku limuzinu rekavši da se sada osvrće na „fascinantne automobile koji su nastali u Buchloeu na osnovu BMW-a serije 7”.

 

 

 


Sa novom G70 generacijom serije 7, čini se da kompanija sa sjedištem u Buchloeu neće imati pristup platformi za performanse i luksuzne modifikacije. Novi bavarski vodeći model sa SUS motorom i električnim pogonom krenuo je u proizvodnju u julu ove godine, a prodaja će početi kasnije ove jeseni. BMW sada čak proizvodi i7 električne komponente u svojoj fabrici u Dingolfingu, gdje se godišnje može sastaviti do 500.000 električnih vozila.

 

 

 

Što se tiče Alpine, proizvođač automobila visokih performansi prebacuje svoj fokus na SUV vozila, a jedan od najnovijih proizvoda kompanije je revidirani XB7. Sa novim licem i većom snagom nego ranije, ovaj porodični SUV sada je u prodaji u Sjedinjenim Državama po cijeni od 145.000 dolara bez odredišne naknade. Prve isporuke planirane su za prve mjesece naredne godine.

Datum objave: 27/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook