Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > BMW pomladio Seriju 4
FOTO GALERIJA (39)

BMW

BMW pomladio Seriju 4

BMW je poslao službene press materijale u kojima otkriva pomlađenu Seriju 4. Facelift je obuhvatio kompletnu gamu uključujući i top verziju M4.

Po već ustaljenom receptu svaki noviji redizajn podrazumijeva ugradnju LED svjetala jer bez tog korisnog detalja ne može se više zamisliti niti jedan novi automobil i to bez obzira na klasu kojoj pripada. Logično, Xenon svjetla više nisu u ponudi ali ono što jeste jesu skupa adaptivna LED svjetla koja se dobivaju uz adekvatnu nadoplatu.
Promijenjena su i svijetla na zadnjem kraju. Tamo se odmah može primijetiti nova, modernija, grafika svjetala te nove linije odbojnika. Sve u svemu promjene s vana su decentne ali ipak uočljive. Kao takve daju dovoljnu dozu neophodne svježine. U ponudu ulaze i dvije nove boje karoserije kao i četiri nova kompleta aluminijskih točkova...
Promjene u putničkom prostoru izvedene su po sličnom receptu.

 

Nove boje i još bolji materijali u kombinaciji sa ''pametnijim'' multimedijalnim sistemom baš je ono što kupci traže. Kao opcija nudi se pomodna digitalna instrument tabla koja polako ali sigurno postaje standard u automobilima premium klase.
Radilo se i ispod lima. Sve komponente ovjesa detaljno su podešene što uz mijenjanje nekih osnovnih parametara daje sasvim novi osječaj na volanu.
Snaga benzinskih motora počinje sa 184 KS a završava sa 326 KS. Ponuda dizelaša kreće od 150 KS a završava sa 313 KS. Naravno, top verzija sa oznakom M4 je dosta snažnija. Uz paket Competition 3.0 redni šestak isporučuje izvrsnih 450 KS. U pripremi je još snažnija verzija M4 CS.
Cijene će biti objavljenje uskoro...

 

Datum objave: 17/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook