Naslovna > Automobili > BMW > X6 > BMW X6 zvanično
FOTO GALERIJA (8)

Geneva Motor Show

BMW X6 zvanično

Prije premijernog prikazivanja zakazanog za mart mjesec u Ženevi, BMW je pokazao fotografije i informacije o svom osvježenom modelu X6

BMW je zvanično saopštio podatke i pokazao fotografije osvježenog modela X6 modelske 2013. godine, koji na tržišta širom svijeta ide već u proljeće ove godine.  Velika novost kada je u pitanju ovaj model je njegovo predstavljanje u M Performance izvedbi kao X6 M50d  (sa dizel agregatom).

 

Riječ je o novoj liniji BMW-a, koja bi trebala biti odgovor na Audijevu S liniju. Dakle, ne radi se o klasičnom, sportskom M paketu, nego njegovom nižem nivou.  Nova LED svjetla, istaknutiji gril, pomjerena kućišta svjetala za maglu su osnovne karakteristike promjena u prednjem dijelu osvježenog X6.  Osim ovih promjena, X6 je dostupan u novim paletama boja, a i materijali u unutrašnjosti mogu se naručiti u svježijim koloritima. Kako to obično bude sa osvježenim modelima i izbor alu naplataka je proširenim novim dizajnom.

 

BMW X6 je u suštini vozilo za četiri osobe, međutim opcionalno se stražnja klupa može naručiti za tri osobe, pa vozilo postaje petosjed.  Osnovni raspon agregata za osvježeni X6 ostaje isti, što znači da xDrive50i pokreće 4,4-litarski V8 sa 400 KS, a xDrive35i je opremljen sa 3,0-litarskim agregatom opremljenim turbopunjačem sa šest ventila u liniji. Oba agregata su uparena sa osmostepenom automatskom transmisijom. X6 M dolazi sa V8 agregatom koji isporučuje 555 KS, a on je uparen sa šestostepenim M Sport automatskim mjenjačem.  Najzanimiljivija izvedba ovog automobila dolazi kao X6 M50d , što smo spominjali na početku članka. Dakle X6 je opremljena i dizelskim agregatom sa šest cilindara zapremine 3 litra koji razvija 381 KS.  Opremljen sa tri turbopunjača ovaj agregat razvija maksimalnih 740 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od 0-100 km/h BMW X6 M50d postiže za 5,3 sekunde što je bolji rezultat nego sa nekim agregatima sa osam cilindara.  Prosječna potrošnja ovako konfigurisane X 6-ice je 7,7 litara uz emisiju Co2 od 204 g/km.

Datum objave: 26/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook