Naslovna > Auto moto sport > Boje McLaren bolida inspirisane Sennom

U čast legendi

Boje McLaren bolida inspirisane Sennom

Pored posebne boje bolida, McLaren je pripremio i specijalne kombinezone za svoje vozače, Landa Norrisa i Oscara Piastrija...

McLaren će na trkama u Monaku ovog vikenda predstaviti poseban dizajn svojih bolida inspirisan legendarnim vozačem Formule 1, Ayrtonom Sennom, i bojama brazilske zastave - žutom, zelenom i plavom. Ovaj dizajn je inspirisan Seninom karakterističnom kacigom i napravljen je kao omaž njegovom nevjerovatnom nasljeđu u ovom sportu. Senna je bio trostruki svjetski prvak u Formuli 1 i najuspješniji vozač u McLarenu, za koji je vozio od 1989. do 1993. godine. Tokom tog perioda, od ukupno 41 pobjede, Senna je ostvario 35 vozeći za ovaj tim. Takođe, osvojio je tri titule prvaka i doprinio McLarenu u osvajanju četiri konstruktorske titule.

 

 

 


McLaren je odabrao Monako jer je ova staza postala sinonim za Sennu, Brazilca koji je na njoj trijumfovao šest puta, uključujući pet pobjeda zaredom od 1989. godine. Ovaj trkački vikend u Monte Carlu dolazi nakon prošlosedmične trke na stazi Imola u Italiji, na kojoj se obilježila trideseta godišnjica pogibije Senne i austrijskog vozača Rolanda Ratzenbergera. Pored posebne boje bolida, McLaren je pripremio i specijalne kombinezone za svoje vozače, Landa Norrisa i Oscara Piastrija. Dizajn tih kombinezona rezultat je saradnje brenda Senna Global i McLarenovog partnera OKX-a.

 

Datum objave: 22/05/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook