Naslovna > Vijesti > Božićna jelka na četiri točka

Bugatti La Voiture Noire

Božićna jelka na četiri točka

Najskuplji novi automobil na svijetu od nedavno se našao kao božićna dekoracija na ulicama Molsheima, gradu u Francuskoj koji je inače dom upravo Bugattija…

Pandemija korona virusa otkazala je božićne manifestacije u gradovima širom svijeta uključujući i francuski Molsheim. Ipak, ljudi koji stoje iza W16 hiper automobila, odlučili su ipak unijeti određenu dozu prazničnog duha i to na genijalan način. Novi ukras je Bugatti La Voiture Noire, kojeg su postavili u veliku staklenu ,,kutiju“ kako bi ga prolaznici mogli vidjeti na ulicama ovog grada. Riječ je o automobilu kojeg smo mogli vidjeti premijerno u martu 2019. godine na auto sajmu u Ženevi. Ipak, tehnički gledano, radi se (trenutno) o električnom automobilu jer mu nedostaje W16 8,0-litarski motor, koji je radi jednostavnijeg prebacivanja sa jedne lokacije na drugu, zamijenjen električnim motorom.

 

 


Svi prozori na izloženom modelu su u potpunosti zatamnjeni, a pretpostavlja se da je razlog tome činjenica da u Bugattiju još uvijek kriju nedovršenu kabinu. Kada je Bugatti predstavio La Voiture Noire u Švicarskoj 2019. godine, rečeno je da će trebati oko dvije i po godine da se automobil dovrši. To znači da će misteriozni kupac koji je odlučio da plati vrtoglavih 11 miliona eura, vjerovatno morati da sačeka do kraja 2021. godine na isporuku ove jedinstvene mašine. Ovo nije prvi put da Bugatti na ovaj način prikazuje svoje automobile tokom sezone praznika, jer su sličnu stvar uradili sa Chironom 2018. godine u Strasbourgu i 2019. godine sa Centodieci modelom na aerodromu Entzheim.

Datum objave: 18/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook