Naslovna > Vijesti > Britanci obnavljaju stare veze

McLaren 720S

Britanci obnavljaju stare veze

McLarenovo odjeljenje za personalizaciju automobila je dizajniralo model 720S inspirisan legendarnim bojama svog strateškog partnera, naftne kompanije Gulf, koje su nosili brojni trkački automobili u istoriji auto moto sporta...

Mclaren i Gulf su obnovili svoje partnerstvo u julu 2020. godine, a britanci su ga odlučili obilježiti specijalnim modelom 720S u bojama američke naftne kompanije. U Mclarenu su rekli da su imali za cilj da naglase važnost partnerskog odnosa između dvije kompanije koji je započet još za vrijeme osnivača Brucea McLarena. Pored plavo-narandžastog 720S, na Velikoj nagradi Monaka će se pojaviti i MCL35M bolid u istim bojama, a pored Landa Norrisa i Daniela Ricciarda, nove boje će na toj trci nositi i ostatak tima. Specijalni ogranak britanskog proizvođača namijenjen za personalizaciju vozila naziva „Mclaren Specal Operations“ je dizajnirao izgled specijalnog 720S sa ručno bojenim eksterijerom, uključujući i narandžastu boju kočionih čeljusti. Ručno farbanje je trajalo dvadeset dana kako bi se postigla tradicionalna kombinacija boja, a dodatne detalje je dobio i enterijer automobila.

 

 


Obloge su prošivene plavim i narandžastim koncem, a na naslonima za glavu se nalazi logo američke naftne kompanije. McLaren će ponuditi Gulf paket ograničenom broju kupaca u sklopu svog programa personalizacije. „720S sa bojom i enterijerom koji izazivaju sjećanja razvijen je u bliskoj saradnji sa Gulfom, što savršeno pokazuje potencijal da i naše mušterije sarađuju sa stručnim timom MSO-a kako bi personalizovali njihov McLaren.“, izjavio je direktor britanskog proizvođača Mike Flewitt. Partnerstvo Mclarena i Gulfa je trajalo od 1968. do 1973. godine u Formuli 1 i Can-Amu, a 1990. godine je oživljeno u sklopu GTC-a sa uspješnim McLarenom F1 GTR koji je osvajao pobjede u Svjetskom šampionatu utrka izdržljivosti 1996. godine, a 1997. godine je pobijedio u GT1 klasi na legendarnih 24 časa Le Mansa.

Datum objave: 17/05/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook