Naslovna > Automobili > Aston Martin > Vanquish > Britanska elegancija i dizajn

Aston Martin Callum Vanquish 25 by R-Reforged

Britanska elegancija i dizajn

Britanska dizajnerska ikona Ian Callum predstavio je proizvodnu verziju svog najnovijeg projekta – Callum Vanquish 25 by R-Reforged koji će biti izrađen u samo 25 primjeraka...

Na platformi prve generacije Vanquish S proizvođene između 2001. i 2007. godine, koju je Scott dizajnirao u saradnji sa TWR inžinjeringom, novi model nadograđuje GT sa stilskim modifikacijama, preuređenim enterijerom, reprofilisanim podvozjem i unapređenjima na pogonu, kočnicama i izduvnom sistemu. Pogonska jedinica je dobila novi elektronski sistem i unaprijeđeni izduvni sistem koji omogućava agregatu da bolje „diše“ i isporuči 60 KS više od originalnog Vanquisha S, što znači da sada isporučuje ukupno 588 KS. Ovaj automobil će i dalje raspolagati sa automatizovanim ručnim mjenjačem, a čisto ručna i automatska transmisija neće biti u ponudi.

 

 

 

 

Callum Vanquish je niži i širi od izvornog modela, a dolazi sa setom aluminijumskih naplataka od 20 inča dostupnih u tri varijante. Callumov inžinjerski tim na čelu sa bivšim članom specijalnog odjela Jaguara i Aston Martina Adamom Donfrancescom pokušava izbalansirati veće sposobnosti i kontrolu vozila sa osobinama koje čine odličan GT za duge staze. U kabini se takođe mogu vidjeti brojne izmjene. Sjedište vozača je niže za oko 20 mm, a sva sjedišta su tapacirana i skrojena od strane škotskog stručnjaka za kožnu galanteriju Bridge of Weir, kako bi bila što udobnija i prijatnija za sjedenje. Položaj upravljača je takođe pomjeren, a sam upravljač je „vitkiji“ od onog u izvornom modelu kako bi ga vozač mogao što pravilnije uhvatiti.

 

 

 

 

Tu su i nove ručke i obloge na vratima od karbonskih vlakana ili plemenitog drveta. Prekidači i brojčanici su od luksuznog proizvođača satova Bremont, a sat postavljena na centralnom dijelu table se može skinuti i ponijeti sa sobom u džepu. Infotaiment sistem je takođe unaprijeđen i tu je sada Garminova jedinica koja po prvi put posjeduje podršku za Android Auto i Apple CarPlay aplikacije. Takođe vozilo sadrži i specifičan Callumov dizajnerski potpis pod nazivom Abstract tartan koji se može naći na brojnim ključnim mjestima uključujući bokove prikladnih Michelinovih pneumatika, redizajnirane otvore poklopca motora, zadnju policu, sjedišta i krov kabine.

 

 

 

 

Proizvodnja ovog luksuznog modela počinje u septembru ove godine, a cijena po jedinici bi trebala biti oko 494.000 eura.

Datum objave: 22/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook