Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Cabriolet America Edition sav na temu SAD-a

Porsche 911 Carrera GTS

Cabriolet America Edition sav na temu SAD-a

Predvođeno Porsche Exclusive Manufakturom i oživljeno tokom dvogodišnjeg perioda, America Edition je tehnički opcija za Carrera GTS Cabriolet, ali će samo 115 biti napravljen za Sjevernu Ameriku. Skoro svi će ići američkim dilerima – tačnije 100 – dok će preostali automobili otići u Kanadu. Izuzetno rijedak automobil ima početnu cijenu od 186.370 dolara, uključujući odredišnu naknadu od 1.450 dolara. Do dilera će stići krajem 2022...

Godine 1952. Porsche je objavio specijalnu verziju svog 356 sportskog automobila pod nazivom 356 America. Napravljen je posebno za američko tržište, a 70 godina kasnije imamo još jedan Porsche koji je usmjeren direktno na SAD. Odavanje počasti tom originalnom 356 kao i Sjedinjenim Državama je otjelotvoreno u Porsche-u 911 Carrera GTS Cabriolet America Edition. Ne može se napraviti automobil za Sjedinjene Države, a da mu ne date puno crvene, bijele i plave boje. To svakako čini paket šarenog izgleda, a počinje sa svjetlucavim slojem Azure Blue 356 za eksterijer. Na prvi pogled točkovi izgledaju bijelo sa crvenim rubom, ali ima i srebrne na spoljnim površinama. Porsche kaže da je to prvi put da su različite završne obrade korištene na jednom točku, i naravno, naći ćete ekskluzivne američke grafike sa strane. Ako pogledate malo dalje, vidjećete crni okvir vjetrobrana umjesto boje karoserije. Porsche kaže da je to takođe prvi put za trenutnu generaciju 911.

 

 

 


Krećući se unutra, crveno-bijelo-plava šema boja nastavlja se kontrastnim šavovima koji se naizmjenično mijenjaju između Guards Red i Pebble Grey. Obraćajući se medijima prije američkog lansiranja, Porsche je objasnio da je čista bijela boja na inače tamnoj unutrašnjosti jednostavno previše svijetla. To ne znači da crveni pojasevi ne svijetle, ali shvatili ste. Čak i ručica menjača za sedmostepeni manuelni mjenjač dobija crvenu šaru i cifre na ručici. Specijalni pragovi na vratima obilježavaju 70 godina America Roadster modela kojih ima samo tri. Osim originalnog 356 i ovog, Porsche je 1992. ponudio Ameriku sa 964.

 


Pogonski sklop je standardno izdanje 911 GTS. To nije loše, jer znači 473 konjske snage koje idu na zadnje točkove preko ručnog menjača. To je jedini pogonski sklop koji će Porsche ponuditi za Ameriku, držeći se koncepta sportskog automobila na otvorenom, fokusiranog na entuzijaste. PASM Sport vješanje proizvođača automobila je standardno, kao i Sport auspuh i Sport Chrono paket.

Datum objave: 13/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook