Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Čak osam prvih mjesta pripalo Volkswagen automobilima

The Best of Cars 2014 nagrada

Čak osam prvih mjesta pripalo Volkswagen automobilima

Ovo je 38. put da ovaj njemački magazin održava Best Cars istraživanje...

Njemački magazin “ Auto Motor Und Sport “ i ove godine je organizovao nagradu The Best of Cars 2014. Svečano u Štutgartu objavio je dobitnike svojih nagrade. Naime, na osam prvih mjesta, Volkswagen Group je trenutno najsupješnija kompanija u ovogodošnjem glasanju čitalaca.

 

Ovo je 38. put da magazi održava ovo Best Cars istraživanje. Čak više od 115.000 čitalaca uzelo je učešće u glasanju preko sajta magazina. Baš kao i prethodnih godina, Volkswagen je pobjedio u klasi najboljeg kompaktnog automobila. U kategoriji malih automobila nagradu je osvojila Seat Ibiza, dok je Seat Alhambra osvojila titulu za najbolji uvezeni višenamjenski model.

 

Škoda je pobjedila u dvije kategorije, i to kao najbolji kompaktni uvezeni automobil sa modelom Octavia, dok je model Superb najbolji uvezeni automobil srednje klase. Nagradu za najbolji sportski automobil odnio je Porscheov model 911, dok je 911 kabriolet pobjedio u kategoriji kabriolet modela. Nagradu za najbolji višenamjenski automobil pripao je Multivan modelu. 

Datum objave: 31/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook