Naslovna > Vijesti > CD playeri prkose vremenu

Neizostavni momenat

CD playeri prkose vremenu

Njemački proizvođač audio modula Simens, još je 2007. prognozirao da će se klasični CD playeri prestati ugrađivati u automobile do 2015. godine i to zbog pojave savremenih multimedijalnih sistema …

Nova tehnološka dostignuća koja  omogućavaju reprodukciju muzike preko USB priključka, sa SD memorijskih kartica, mobilnih uređaja i interneta, CD playera bili bi glavni krivci za nepostojanje CD playera u vozilima. Međutim, iako su ovi savremeni momenti i dalje neizostavni dio opreme većine novih automobila, CD player i dalje čvrsto stoji na svom mjestu.

 

U 2014. godini čak 83,4 odsto svih fabrički ugrađenih audio sistema u novim modelima imali su i CD plejer. Iako je u odnosu na 2005, kada je dominacija CD playera u novim automobilima bila najveća i kada je ovaj postotak iznosio 93,7%, zabilježen je pad, ali ne toliko veliki koliko se i očekivalo. Mada se stvari odvijaju u tom pravcu i Iako vlasnici novih vozila sve više prihvataju savremene tehnologije u automobilima, CD će se ipak još neko vrijeme zadržati na sceni.

 

Datum objave: 28/01/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook