Naslovna > Teme > Česi broje do dva miliona

Škoda

Česi broje do dva miliona

Škoda je predstavila plan za lansiranje na tržište 30 novih modela u naredne dvije godine kako bi dostigla cilj od dva miliona prodatih jedinica godišnje do 2023. godine...

 

Jedan od prvih automobila koji predstavljaju dio plana je već opisani Vision IN za indijsko tržište, jer VW Gupa pod vođstvom Škode namjerava da iskoristi rastuće tržište automobila u ovoj zemlji. Takođe, ovaj će se model izvoziti i u Meksiko, ali ne i u evropske zemlje, barem u početku. Šef kompanije Bernhard Maier  je izjavio kako će lansirati na tržište 30 novih modela do 2022 godine. Oni će prema njegovim riječima biti kombinacija novih modela i derivata, a deset će biti potpuno elektrifikovano. Naravno, nakon 2022. godine Škoda namjerava da radi „punom parom“ na razvoju novih tehnologija.

 

 

Kompanija će u bliskoj budućnosti predstaviti novu plug-in hibridnu hibridnu varijantu Octavije vRS, plus dva derivata potpuno električnog crossovera baziranog na MEB platformi. Na pitanje o malom  namjenskom električnom vozilu koje ostaje vjerno Škodinoj filozofiji omjera uloženog-dobijenog Maier je izjavio kako najprije treba imati tehnologiju dostupnu kupcima i pripremljeno tržište za isto. Još uvijek postoji ogroman razlika u infrastrukturi, jer na primjer u Holandiji punjač za vozilo je na svaka tri, dok je u Njemačkoj postavljeno na svakih dvadeset kilometara, dodao je Maier. Nove generacije nekoh baznih modela Škode poput Fabie i Superb takođe su u fazi izrade i ugledaće svjetlost dana do kraja vremenskog plana koji je naveo Maier.

Datum objave: 04/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook