Naslovna > Vijesti > Chevrolet Sail

Auto Expo New Delhi

Chevrolet Sail

U New Delhiju Chevrolet je pokazao izuzetno zanimljiva dva modela, serijski hatcback Sail i konceptnu verziju novog MPV-a

Na štandu Chevroleta u New Delhiju najviše pažnje posjetilaca privlače dva modela: hatcback Sail i konceptna izvedba MPV-a.  Oba ova automobila imaju jednu zajedničku crtu: nastali su kao plod saradnje GM-a i kineske kompanije SAIC. 

 

Sail je petovratni hatcback razvijen u Bangaloreu isključivo za potrebe indijskog tržišta.  Iz vana djeluje kao pravi Chevrolet, sa prepoznatljivom prednjom maskom i „zlatnom mašnicom“. Sa strane neke linije podsjećaju na Avea. U unutrašnjosti se izdvajaju kromirani detalji, audio cd sistem sa aux priključkom (Sail je razvijen isključivo za tržišta u nastajanju, stoga je ova oprema unutra prilično značajna).  GM tvrdi da se u Sail mogu smjestiti  pet osoba, zahvaljujući činjenici da je rezervoar za gorivo na sredini automobila, a prevjesi su kratki, pa unutrašnjost nudi dosta prostora.  Koncept MPV je još uvijek samo koncept, ali ozbiljan koncept, jer je Lotus potrošio godinu i pol dana kako bi prilagodio šasiju za ovaj model. Kao i svaki MPV i Chevroletov će nuditi prostor za sedam ili osam osoba, a najveći adut mu je upravo prostrana unutrašnjost. 

Datum objave: 08/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook