Naslovna > Vijesti > Cilj : biti jedinstven u klasi

Audi prikazuje novu tehnologiju svjetala

Cilj : biti jedinstven u klasi

Ova Audijeva najnovija tehnologija svjetala naprednija je od konkurentskih sistema kompanija BMW i Mercedes...

Sljedeća generacija prednjih svjetala na automobilima kompanije Audi daju nam jasno do znanja da ovom tehnologijom ovaj brend želi da stekne prednost na tržištu luksuznih automobila.  Jedan od razloga je taj što Audi želi da pokuša da pretekne kompaniju BMW, koja je na glasu kao jedna od najupsješnijih na ovom polju, kao najvećeg proizvođača luksuznih automobila. Audi želi da zasijeni svoje protivnike i konkurente.

 

Inovacije kao što su svjetla, jaka, LED efikasna svjetla, koja zahvaljujući infracrvenim svjetilma uz pomoć reflektora pomažu da vozač uvidi potencijalne prijetnje pored puta, pomažu svim proizvođačima da opravdaju poprilično visoke cijene svojih premium automobila, ali da istovremeno privuku kupce.

 

Ovaj novi Audijev sistem zove se Led matrix i zaista izgledaju jedinstveno i luksuzno. Audijeva najvnoija tehnologija svjetala zasigurno je naprednija od konkurentskih sistema kompanija Mercedes i BMW, na jednostavan način povezuju računarski kontrolisala LED svjetla sa kamerama, tako da osvjetljavanje ceste bude na najvišem i zavidnom nivou. 

Datum objave: 07/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook