Naslovna > Automobili > Citroen > DS3 > Citroen izložio DS sofu

Sajam namještaja u Milanu

Citroen izložio DS sofu

Po uzoru na automobile DS linije, koji izgledaju poput skulptura i umjetničkih djela, dizajneri marke Citroen predstavljaju DS sofu. Nude linije koje oblikom lebdećeg tijela podsjećaju na pokret i fluidnost te primjenjuju obradu «speed form»...

U povodu međunarodnog sajma namještaja u Milanu, središtu  dizajna, Citroen je predstavio svoje najnovije kreativno djelo: sofu koja po dizajnu, eleganciji i profinjenosti odgovara stilu DS linije.

 

Zahvaljujući 90-godišnjoj kreativnoj baštini te priznatom znanju i umijeću kad je riječ o radu na obimu, linijama i obradi plemenitih materijala, marka Citroen inspirira se stilskim izražaj daleko izvan svijeta automobila. Moda, koža, nakit, namještaj, dekorativne umjetnosti te arhitektura izvori su inspiracije te obogaćuju sve profinjenije kreativne elemente: monogram ugraviran poput dragulja u optičkim svjetlima modela Citroen DS3 Cabrio; kožna sjedala s dizajnom narukvice sata, oprema koju Citroen DS4 uvodi po uzoru na stil luksuznih satova, te logotip DS u različitim izvedbama koji odražava stil luksuzne prtljage.

 

Na salonu namještaja u Milanu, Citroen je predstavio jedinstvenu interpretaciju sjedala kao ključnog komada namještaja u savremenom dizajnu. Za tu temu odabrao je sofu.

 

DS sofa

Obrada linija

 

Po uzoru na automobile DS linije, koji izgledaju poput skulptura i umjetničkih djela, dizajneri marke Citroen predstavljaju DS sofu. Nude linije koje oblikom lebdećeg tijela podsjećaju na pokret i fluidnost te primjenjuju obradu «speed form».

 

Sjedalo se poigrava stilom DS linije predstavljajući dvije zone koje spajaju estetiku i udobnost: prvu u duhu fotelje s naslonom u obliku peraje morskog psa te drugu koja podsjeća na sofu, u stilu kožnih sjedala s dizajnom narukvice sata. Glavni dio leži na širokom postolju izrađenom u čast djela «Stolica» dizajnera Raya i Charlesa Eamesa.

 

Rad na koži: nova izvedba «narukvica sata»

 

 

Sjedalo sofe presvučeno je kožom te predstavlja jedinstvenu izvedbu poznate završne obrade nazvane «narukvica sata», koja se od sada nalazi u svim modelima DS linije. Dizajneri marke za presvlake, kad je riječ o završnoj obradi kože, primijenili su svoje bogato iskustvo i znanje kako bi postigli kvalitetu koja odražava visoku razinu majstorskog umijeća.

 

Briga za detalje po uzoru na profinjenost DS linije

 

Namještaj je izložen u okviru čije profilirane strane naglašavaju perspektivu te izgledaju poput tekućeg metala koji podsjeća na karoseriju automobila. Postolje od lijevanog željeza presvučeno je kožom i ukrašeno elementima od čelika, po ugledu na kromirani detalj mača na modelu Citroen DS5.

 

Karakteristike DS linije prisutne su u najmanjem detalju: znak DS iscrtan je na podnožju i istaknut Carmin crvenim prstenom. Istodobno je prisutan kao osvijetljena Carmin crvena traka čiji izgled podsjeća na elemente od kristala koji simbolizuju luksuzne marke automobila.

 

Datum objave: 24/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook