Naslovna > Automobili > Citroen > DS3 > Citroen predstavlja dva noviteta

U Briselu

Citroen predstavlja dva noviteta

U povodu 91. automobilskog sajma u Bruxellesu, Citroen izlaže dva noviteta koje će komercijalizirati u prvoj polovini 2013.: Citroen DS3 Cabrio, novi primjer uspona prema premium segmentu, i Citroen Berlingo Electric, dokaz zalaganja za manju potrošnju goriva i manju emisiju ispušnih plinova. Ovaj sajam omogućuje posjetiteljima da dodatno upoznaju cijelu gamu lakih gospodarskih vozila.

DS linija, koju danas čine DS3, DS4 i DS5 i koja je dostupna diljem svijeta, u samo 30 mjeseci prodana je u 300.000 primjeraka. Citroen nastavlja pisati automobilsku povijest te linije i predstavlja novu izvedbu: Citroen DS3 Cabrio. Ova izvedba spaja sve prednosti modela DS3 (stil, osjećaj u vožnji, prostranost) te pruža užitak u vožnji čim se pojave prve zrake sunca. Prodaja počinje već u prvom tromjesečju godine.

 

Sajam u Bruxellesu istodobno je prigoda da Citroen potvrdi svoja nastojanja u smanjenju potrošnje goriva i emisije ispušnih plinova. Dokaz za to je Citroen Berlingo Electric, novost u segmentu kombi električnih vozila. U Bruxellesu se prvi put predstavlja u serijskoj izvedbi, a njegova komercijalizacija počinje tijekom drugog tromjesečja 2013. Godine.S novom generacijom benzinskih PureTech motora, Citroen dokazuje svoje bogato iskustvo i znanje na području smanjivanja emisije CO2 kod termičkih motora. Marka se ubraja u lidere na europskom tržištu na tom području s prosječnom emisijom od 123,4 g/km u devet mjeseci 2012. godine (15 zemalja EU), uz porast za 2,3 g u odnosu na prošlu godinu.Uz novi Berlingo Electric, Citroen izlaže sva svoja laka gospodarska vozila: Jumper, Jumpy, Berlingo i Nemo. Bogata i kompletna gama prilagođena je potrebama i zahtjevima profesionalnih korisnika. Sajam je i izvrsna prilika da Citroen ponudi viziju budućnosti - koncept-vozilo Tubik, te se prisjeti slavne prošlosti izlaganjem glasovitog dostavnog vozila HY.Napokon, nakon novog uspjeha na WRC-u i osvajanja osmog naslova svjetskog prvaka u kategoriji konstruktori, Citroen u svojem izložbenom prostoru predstavlja i model DS3 WRC show-car te s pomoću 4 D animacije publici nudi jedinstven doživljaj vožnje na reliju.

Datum objave: 16/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook