Naslovna > Vijesti > Citroen u Parizu izložio E-Mehari

Citroen

Citroen u Parizu izložio E-Mehari

Citroen E-Mehari je dokaz da avangardni francuski proizvođač automobila još uvijek zna napraviti pravi šik automobil.

Sigurno je da je Citroen E-Mehari jedan od najeksentričnijih automobila izloženih u Parizu. Očigledno je da su konstruktori željeli zadržati jaku poveznicu sa prvim Meharijem koji je postao pravi kultni automobil. Ispod nove lagane karoserije koja upadno podjeća na staru nalazi se tehnologija električnih automobila. Elektro motor je snažan 67 KS dok je set baterija dovoljan za autonomiju od 200 km.
Set baterija nije tako sofisticiran kao kod ostalih proizvođača pa se konekcija na punjač mora raditi jednom u 48h bez obzira da li se automobil vozio ili ne.

 


Za sada se EV Mehari može nabaviti isključivo na francuskom tržištu i to po cijeni od 28.000 eura. Iako se zaista radi o posebnom vozilu cijena je visoka, tim prije jer je oprema spartanska. Ali, to nije sve jer u cijenu nisu uključene baterije čiji mjesečni najam iznosi 79 eura.
Svima je jasno da je E-Mehari napravljen kao vozilo za zabavu. Da li će se u skorijoj verziji napraviti neka primjerenija verzija sa povoljnijijom cijenom ostaje da se vidi...  

Datum objave: 03/10/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook