Naslovna > Automobili > Citroen > C4 > Citroenov adut u Srednjoj Bosni
FOTO GALERIJA (13)

Auto centar Ovnak Vitez

Citroenov adut u Srednjoj Bosni

Iako je najmađi zastupnik francuskog proizvođača u Bosni i Hercegovini, Ovnak je već izgradio svoju poziciju među kupcima, a može se pohvaliti činjenicom da je u mogućnosti ispuniti i najkompleksnije zahtjeve u prodaji ili postprodaji

Citroen u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme bilježi vrlo dobre prodajne rezultate, a razlog za ovaj uspjeh treba tražiti  u činjenicama da ova marka kupcima nudi odlična vozila uz adekvatnu cijenu. Naravno, u svemu tome ne treba zaboraviti i ovlaštene trgovce Citroena u BiH, a najmlađi među njima je preduzeće Ovnak, smješteno u Vitezu. Početci kompanije Ovnak d.o.o. sežu još u prijeratno razdoblje, tačnije u 1987. godinu, kada obitelj Kafadar u čijem se 100% vlasništvu kompanija i nalazi, otpočinje s privatnim biznisom.  Danas je kompanija izrasla u respektabilni poslovni subjekt, koji se osim autoindustrije bavi još nekim privrednim granama, a široj bosanskohercegovačkoj  javnosti su poznati po nekoliko desetina maloprodajnih objekata CM-Cosmetics.  Zvanično, Ovnak je postao diler Citroenovih vozila od  aprila 2011. godine. , iako su pregovori oko dobijanja ovoga statusa otpočeli još 2009.


- Sama ideja da proširimo poslovanje na prodaju novih automobila i ovlašteni servis istih, konkretno marke Citrroen nije slučajna. To je posve logičan slijed  stvari kada se uzme u obzir da smo prije toga osigurali odgovarajuću infrastrukturu, a analiza tržišta je pokazala da postoje dobre predispozicije za bavljenje ovim biznisom. Naime, do sada je ponuda većine automobilskih marki bila ograničena uglavnom na veće gradove u BiH dok su neka druga područja s velikim kupovnim potencijalom kao što je to Središnja Bosna bila neopravdano zanemarena. – rekao je Damir Baji, direktor prodaje Auto Centra Ovnak.
Iako je prostor Srednje Bosne, kao i cjelokupna država, tradicionalno okrenut njemačkim proizvodima, kupci sve više prepoznaju i druge kao kvalitetne, među kojima je i Citroen.  U preduzeću Ovnak bilježe pozitivne reakcije kupaca na Citroenove modele, budući da ovaj proizvođač svojom gamom vozila, dizajnom, paletom motora, izborom dodatne opreme, i, zašto to ne kazati i cijenom predstavljaju gotovo idealan odabir.

 


- Model za koji su kupci pokazali najveće interesovanje jeste Novi Citroen C4 odnosno C4 druge generacije što pokazuju i sami prodajni rezultati. Prema podacima s BiH tržišta, ovaj model po prodavanosti zauzima drugo mjesto unutar segmenta što je izniman prodajni rezultat ako se uzme u obzira da je ovo segment s najvećom konkurencijom na tržištu.Razlozi za ovo su višestruki ali ja bih prije svega istaknuo povratak nešto klasičnijem vanjskom dizajnu koji preferira veći broj kupaca te izuzetno bogatu serijsku ponudu opreme već kod osnovnih paketa. Tu su i pouzdani i štedljivi motori a naročito oni dizelski po kojima je Citroen već dobro poznat što je u ovo vrijeme divljanja cijena goriva još jedan značajan argument. Također, u ovoj godini smo imali i dobru prodajnu akciju na modelu C4 s paketom opreme FURIO i to u dizelskoj izvedbi od 92 KS s 1.6 litrenim HDI motorom. – kaže BajoOsim što bilježi vrlo dobre rezultate u prodaju, preduzeće Ovnak se može pohvaliti i činjenicom da pruža kompletnu postprodajnu uslugu na vrhunskom nivou.  Dijagosticiranje kvarova obavlja se najnovijim dijagnostičkim uređajima i softverom koji se stalno nadograđuje, a u slučaju složenijih dijagnostičkuih procedura osigurana je i stalna tehnička podrška iz centrale Citroena. U to su osigurani i originalni rezervni dijelovi za sve Citroenove modele koji se mogu sresti na našim cestama.

Pored svih mehaničarskih i električarksih zahvata  u Ovnaku nude  i vrhunske limarsko-lakirerske usluge uz korištenje originalnih karoserijskih komponenti. Jedna od posebnosti koja se  nudi je i tzv. Chrono servis odnosno brzi servis bez prethodne najave.

Datum objave: 02/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook