Naslovna > Automobili > Renault > Clio > Clio III će nastaviti da živi

Renault

Clio III će nastaviti da živi

Iako je u Parizu predstavljena četvrta generacija Clia koji je ovih dana došao i u bosanskohercegovačke salone, treća generacija ovog modela nastavit će se proizvoditi

Clio IV je nedavno zvanično predstavljen na Salonu automobila u Parizu, a ovih dana stigao je i u bosanskohercegovačke salone. No, to ne znači da će njegov prethodnik, Clio III otići u historiju.

 

Naime, Clio treće generacije nudit će se i dalje kupcima kao Clio Colletction, a biće dostupan u verzijama sa 3 i 5 vrata, sa dva paketa opreme (Alize i Business) i sa samo dva motora. To su 1.2 16V 75 benzinac i dCi 75 dizelaš. Niži paket opreme između ostalog nudi: ABS, EBD i EBA sisteme, prednje i bočne vazdušne jastuke, manuelni klima uređaj, el. podizače prednjih stakala, daljinsko centralno zaključavanje, putni kompjuter, 40W radio-CD, volan podesiv po visini. Bogatiji paket opreme ima TomTom navigaciju, 80W radio-CD, Bluetooth, USB port, cruise control sa limiterom brzine, svjetla za maglu, el. podesive retrovizore, sjedište vozača podesivo po visini. Cijena za Clio Collection u Francuskoj počinje od 9.900 eura. 

Datum objave: 24/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook