Naslovna > Vijesti > Concept Pininfarina spreman za Ženevu

HKG projekat vrijedan 55 miliona funti

Concept Pininfarina spreman za Ženevu

Italijanska dizajnerska kuća Pininfarina i kompanija Hybrid Kinetic Group (HKG) iz Hong Konga će predstaviti sportski četverosjed sa dvoje vrata na predstojećem sajmu automobila u Ženevi.

Ovaj konceptni Coupe će poslužiti kao inspiracija za budući Halo Performance model, a za sada je pokazan na samo dvije “teaser” fotografije. Imena Concept HK GT, studija će pokazati HKG električnu tehnologiju pogona sa mikro-turbinskim generatorom. Nikakvi precizni podaci nisu pušteni u javnost, ali ovakva tehnologija je već predstavljena na HKG K550, K750 SUV i H600 Saloon  projektima. Ove prijašnje  konceptne studije su obećavale domet od čitavih 1000 km sa baterijskim modulom čiji je životni vijek procijenjen na 50 000 punjenja. Za HKG koncepte iz 2017. godine  rečeno je da raspolažu električno-generisanom snagom ekvivalentnom 800 KS, a podatak o ubrzanju do 100 km/h za 2.9 sekundi govori da bi novi GT mogao pobiti tu cifru i postati prijetnja za Teslu Model S i P100D.

 

Za Geneva Motor Show je najavljeno predstavljanje sva 4 spomenuta HKG  koncepta, a kompanija iz Hong Konga je objavila da je vrijednost ovog projekta 55 miliona funti. HKG se već bavi proizvodnjom električno- pogonjenih autobusa  i automobila na bio-alcohol, propan i LPG prirodni gas.

Datum objave: 08/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook