Naslovna > Vijesti > Čovjek sa bogatim iskustvom

Volvo imenovao Davida Ibisona za čelnika odjela za odnose sa javnošću

Čovjek sa bogatim iskustvom

David Ibison na novoj poziciji mijenja Per-Åke Fröberga, koji će posao glasnogovornika korporacije zamijeniti poslom direktora Volvo Cars Heritage odjela...

Volvo Car Group (Volvo automobili) imenovala je Davida Ibisona za novog čelnika odnosa sa javnošću unutar odjela za korporativne komunikacije. David Ibison je bivši dopisnik lista Financial Times i izvršni partner Kreab Gavin Anderson konsultantske kuće za strateško komuniciranje. Sa radom na novoj poziciji kreće 1. januara 2014. godine.

 

David Ibison se Kreab Gavin Anderson konsultantskoj kući pridružio kao partner 2010. godine, a ubrzo je postao izvršni partner za razvoj novog poslovanja, te jedan od 17 članova globalnog izvršnog tima ove kompanije. Stacioniran u Stockholmu, bio je odgovoran za osmišljavanje i implementiranje međunarodnih medijskih strategija za renomirane globalne kompanije.

 

Ibison posjeduje i bogato iskustvo u poslovnom novinarstvu. Od 2006. do 2010. godine bio je šef nordijskog ureda uglednog lista Financial Times. No prije toga, od 2000. do 2006. godine bio je zamjenik šefa japanskog ureda Financial Times-a u Tokiju, gdje je pratio japanski automobilski sektor. Radio je i u glavnom uredu Financial Times-a u Londonu, kao dopisnik finansijskih informacija, a prije dolaska u Financial Times, proveo je 7 godina u Hong Kongu (1992. - 1999.) kao reporter i urednik vijesti lista South China Morning Post, vodećeg lista na engleskom jeziku u Hong Kongu.

 

David Ibison na novoj poziciji mijenja Per-Åke Fröberga, koji će posao glasnogovornika korporacije zamijeniti poslom direktora Volvo Cars Heritage odjela. Ibison će za svoj rad odgovarati gospođi Bodil Eriksson, starijoj  potpredsjednici odjela za korporativne komunikacije pri Volvo Cars kompaniji.

 

„Oduševljena sam što mogu Davidu poželiti dobrodošlicu u naš tim. On ima veoma bogato iskustvo u poslovnom novinarstvu i strateškom komuniciranju, što će biti sjajan dodatak njegovoj novoj ulozi u našoj kompaniji. Pored toga njegova kozmopolitska podloga će biti sjajan dodatak globalnom timu koji imamo u Volvo odjelu korporativnih komunikacija“ - izjavila je Bodil Eriksson.

Datum objave: 01/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook