Naslovna > Vijesti > Demolirali BMW M6 u Frankfurtu pred posjetiocima

Protesti zbog nezadovoljstva

Demolirali BMW M6 u Frankfurtu pred posjetiocima

Razlog zbog koga je doslovno demolirao svoj BMW M6 Pourmohseni navodi isključivo nezadovoljstvo ovim automobilom, za koji tvrdi da je neispravan te da se stalno kvario...

Naizgled sasvim obična subota u Frankfurtu. Iz svih krajeva svijeta i dalje stižu radoznali posjetioci koji žele da vide nove automobile na sajmu. A onda se dogodilo nešto što niko nije mogao da očekuje. Dvojica prijatelja dovezli su se pred sami sajam u tamnom BMW- u M6, ali ono što se nakon toga desilo, niko baš nije mogao da očekuje.

 

Vlasnik BMW – a M6 Hadi Pourmohseni Hadi i njegov prijatelj Thomas Brunner iz prtljažnika ovog automobila izvadili su sjekiru i malj, te doslvno pred posjetiocima sajma demolirali BMW M6. Sve ovo trajalo je nekoliko minuta, a odvijalo se pred očima posjetioca sajma.

 

Vlasnik ovog automobila navodi da ga je kupio 2008. godine, te da od tada sa njim ima velike probleme. Platio ga je 120.000 eura, a stalno se kvario, proizvodio čudne zvukove, vibracije i nekakvo čudno zveckanje u motoru, a problemi su se javljali i prilikom promjene brzina. Kako  Pourmohseni navodi, od tada hoda po ovlaštenim servisima, ali niko od njih nije bio u stanju da oktrije šta tačno nije u redu sa ovim automobilom.

 

Kako novodi Hadi, koji inače živi u Italiji, BMW Italia i sjedište ove kompanije u Munchenu prebacivali su odgovornos jedni na druge. Nakon toga, napisao je pismo BMW kompaniji, na koje nikada nije dobio odgovor. Uprvo zbog toga, on je odlučio da preduzme ovakve mjere, u znak protesta.

 

Dok su oni razbijali skupi BMW M6, mnoštvo posjetioca se okupilo i snimalo ovaj nesvakidašnji događaj, ali nakon nekoliko minuta demoliranja, policija je spriječila nastavak divljanja.

 

Glasnogovornici BMW – a su najavili da će kompanija da istraži ovaj slučaj što prije. Da li će ova kompanija da povuče još neki potez nakon ovog događaja, zasada još uvijek nije poznato. 

 

 

Datum objave: 18/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook