Naslovna > Vijesti > Djelić unutrašnjosti Octavie III

Škoda

Djelić unutrašnjosti Octavie III

Treća generacija Octavije posljednjih dana u nekoliko je navrata predstavljena teaser fotografijama, a posljednja od njih otkriva djelić unutrašnjosti

S nestrpljenjem se očekuje zvanično predstavljanje nove generacije Octavije, koja je u našoj zemlji skoro pa nacionalni automobil. Sudeći po učestalosti teaser fotografija koje dolaze iz Škode, nećemo dugo čekati da nam češki proizvođač u potpunosti predstavi sve adute svoj najvažnijeg modela.

 

Posljednja u nizu teaser fotografija prikazuje unutrašnjost same Octavije, a na istoj se jasno vide dio upravljača sa komandama za upravljanje putnog računara, a iza je primjetan veliki ekran multimedijalnog sistema na centralnoj konzoli. Ispod ekrana se jasno vide hromirane komande za klimu. To je sve što znamo o unutrašnjosti nove Octavije, a kada je vanjština u pitanju znamo da će Octavia biti opremljena LED svjetlosnim sekcijama, kao na Audiju. Naravno prednja sekcija će biti dostupna i sa halogenim svjetlima. Octavia III izgrađena je na novoj Volkswagenovoj MQB platformi, i bit će desetak centimetara duža u odnosu na aktuelnu Octaviju A6. Najvažniji model Škode u bosanskohercegovačke salone trebao bi doći u martu naredne godine. 

Datum objave: 10/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook