Naslovna > Automobili > Renault > Rafale > Dobro poznato ime za novi model coupe SUV

Renault Rafale

Dobro poznato ime za novi model coupe SUV

Svjetska premijera novog Renaulta održaće se na 54. Pariškom vazduhoplovnom mitingu koji će se 18. juna održati u LeBourgetu...

Renault je nedavno otkrio ime svog najnovijeg coupé SUV-a, koji će predstavljati vrhunac njihove ponude: Rafale. Ovaj model se pridružuje već postojećoj ponudi Renaultovih vozila s hibridnim motorima E-Tech, koji se temelje na Renaultovoj platformi CMF-CD. Nakon predstavljanja SUV-a s pet sjedišta u Australiji i Espacea, SUV-a s pet ili sedam sjedišta, Renault će svoju ponudu u D-segmentu upotpuniti potpuno novim Rafale modelom.

 

 

 


Naziv ovog modela inspirisan je Renaultovim uspjesima u vazduhoplovstvu, koji sežu sve do početka 20. vijeka. U to vrijeme, Renault je bio pionir u proizvodnji motora s unutrašnjim sagorijevanjem ne samo za automobile, već i za vozove i avione. U 1933. godini, Renault je preuzeo fabriku Caudron, a njihovi avioni su uvijek bili nazvani po poznatim vjetrovima. C460, trkaći jednosjed namijenjen za rušenje brzinskih rekorda, 1934. godine preimenovan je u Rafale.

 

 

Sada Renault ponovno uspostavlja svoju povezanost s prošlošću i oživljava karakteristike Caudrona Rafale u novi vrhunski model. Naziv Rafale simbolizuje vjetar, baš kao i oblik vozila, koji na prvi pogled priziva vizije performansi, odvažnosti, uzbuđenja i karaktera.
 

Datum objave: 16/05/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook