Naslovna > Vijesti > Dodatni radnici u Velikoj Britaniji

Honda

Dodatni radnici u Velikoj Britaniji

Kako bi se odgovorilo na zahtjeve potražnje za novim Civicom, Honda je u tvornici u Velikoj Britaniji zaposlila dodatnih 500 radnika i uvela novu smjenu

Hondina fabrika u Swidonu bogatija je za jednu čitavu novu smjenu ili novih 500 radnika. Sada u toj tvornici radi ukupno 3500 ljudi. Još u decembru su stigle najave da će Honda u Velikoj Britaniji trebati nove radnike, no većina je takve najave smatrala marketingom.

 

Pet mjeseci kasnije, najave su se obistinile i japanski proizvođač je angažovao nove radnike na proizvodnji novog Civica, Jazz-a i nove generacije CR-V-a. Zajedno sa ovim modelima novi radnici biće angažovani i na proizvodnji niskolitražnih dizelskih agregata. Prema nekim prognazama, proizvodnja u ovoj tvnorici vjerovatno će se u toku godine udvostručiti u odnosu na prošlu godinu. Iz Honde su saopštili da su svi novi radnici prošli brojne treninge i uvježbavanja kako bi  odgovorili na sve zahtjeve koje se stave pred njih, te da su već sada maksimalno spremni da samostalno, bez supervizora, počnu posao. 

Datum objave: 30/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook