Naslovna > Vijesti > Donacija računarske opreme SSC „Nikola Tesla

OPTIMA Grupa

Donacija računarske opreme SSC „Nikola Tesla

Predstavnici „OPTIMA Grupa" d.o.o. i„Rafinerija uija Modrica" a.d. Modrica uručili su danas Srednjoskošskom centru „Nikola Tes1a" iz Vukosavlja donaciju u vidu računarske opreme...

Vrijedna donacija uručena је simbolično na dan koji se obilježava kao svjetski dan razvoja informatike. I ova aktivnost clanica NESTRO Grupacije podrška је razvoju obrazovanja i informatičke pismenosti, a provodi se u okviru projekta „Stvaramo zdrave navike". Novoj opremi najviše su se obradovali učenici koji su školske zadatke radili kod kuće na svojim računarima, jer је dosadašnji informatički kabinet u školi bio zastario i nije mogao da zadovolji nastavni proces. Nova oprema naročito се koristiti mašinskom smjeru tehničara za kompjutersko konstruisanje, istakla je direktorica Srednjoškolskog centra „Nikola Tes1a" Olgica Josipović, te zahvalila NESTRO Grupaciji na donaciji koju ćе koristiti 168 učenika ovog centra.

 


„Sigurni smo da ćе ova donacija pružiti šansu učenicima škole da kvalitetnije uplove u svijet informatičkog znanja, a profesorima da kvalitetnije pripreme praktičnu primjenu teoretski stečenog znanja", izjavila je prilikom predaje donacije Dubravka Gajić, PR menadžer „OPTIMA Grupe", dodajući da je informatička pismenost danas jedan od temeljnih osnova znanja i budućnosti. Donacija računarske opreme predstavlja nastavak prakse društveno odgovornog poslovanja NESTRO Grupacije koja vodi računa da u skladu sa razvojem kompanija, pozitivno utiče na razvoj društva i sredine u kojoj posluje.

Datum objave: 25/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook