Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Drugi dan Red Bull Cliff Divinga u Mostaru, Carlson i Preda zadržali vodstvo

Veliko finale sutra

Drugi dan Red Bull Cliff Divinga u Mostaru, Carlson i Preda zadržali vodstvo

Zabave u gradu na Neretvi neće manjkati ni u večernjim časovima: večeras počinje Old Town Street Fest, koji na šest pozornica u Starom gradu u dva dana donosi nastupe 14 izvođača različitih muzičkih žanrova...

Danas je druga serija takmičarskih skokova na Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu 2023 u Mostaru donijela novu dinamiku, a trenutno su na čelu takmičenja Molly Carlson iz Kanade i Catalin Preda iz Rumunije. Na ovoj petoj stanici sezone, najbolji svjetski skakači i skakačice su nastavili svoju borbu za pobjedu na Starom mostu. Za razliku od jučerašnje prve serije skokova, kada su se takmičari spustili direktno sa kamene konstrukcije mosta, današnji skokovi su izvedeni sa posebno postavljenom platformom koja je tokom noći instalirana na mostu. Ova platforma je neophodna kako bi se postigla odgovarajuća visina za cliff diving takmičenje, a to su 21 metar za žene i 27 metara za muškarce.

 

 

 


Druga serija takmičarskih skokova danas je pružila spektakularne skokove i uzbudljivo takmičenje, gdje su se takmičari i takmičarke neprestano smjenjivali na vrhu tabele. U ženskoj kategoriji, Molly Carlson iz Kanade je zadržala lidersku poziciju, sa samo nekoliko bodova više od Rhiannan Iffland iz Australije, koja je izvanrednim trostrukim salto nazad sa dva vijka osvojila drugo mjesto, istiskujući Iris Schmidbauer iz Njemačke na treće mjesto. U muškoj konkurenciji, Catalin Preda iz Rumunije i dalje drži vodeću poziciju, dok je drugo mjesto i dalje u rukama Oleksiy Prygorova iz Ukrajine, a na trećem mjestu se pojavio Britanac Aidan Heslop. Takmičenje u Mostaru bi moglo biti ključno u borbi za titule u obje kategorije, jer Rhiannan Iffland, šestostruka prvakinja, i Constantin Popović iz Rumunije, imaju priliku da osiguraju šampionske naslove eventualnim pobjedama sutra, prije posljednje stanice sezone.

 


U sutrašnjem velikom finalu nas očekuje vrhunski trenutak, sa dvije serije skokova po slobodnom izboru. Ovi skokovi nemaju ograničenja u vezi sa težinom, što ih čini najzahtjevnijim i najatraktivnijim. Oni donose veliki broj bodova i pružaju takmičarima priliku da pokažu svoj puni talenat i majstorstvo. Nema nikakve sumnje da će osmo gostovanje svjetske elite u cliff divingu u našoj zemlji ponuditi još jedan sportski spektakl na Starom mostu. Očekuje nas uzbudljivo i napeto takmičenje pred strastvenom mostarskom publikom, koja se očekuje u velikom broju, baš kao što je to bilo i u svim prethodnim godinama.

Datum objave: 08/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook