Naslovna > Automobili > Citroen > DS3 > Duša DS linije

DS World u Parizu

Duša DS linije

Usto, riječ je prodajnom mjestu koje teži pridobivanju novih kupaca ekskluzivnim i pojedinačnim pristupom svakom kupcu te izlaganju najljepših modela linije poput modela DS3 DS WORLD u Parizu, ograničena serija s 15 primjeraka...

Dana 27. novembra 2013., Citroen  otvara vrata novoga prestižnog prostora posvećenog isključivo svijetu DS, DS WORLD u Parizu. Smješten u ulici François1. na br. 33, u samom srcu poznatoga pariškog „zlatnog trokuta” na samo nekoliko koraka od avenija ChampsElysées i Montaigne, pariški je DS WORLD prostor posvećen prodaji, izložbi i povijesti koji slavi modele linije DS, ali i mjesto za umjetničke osjećaje i doživljaje.

 

DS linija marke CITROËN nadahnuće pronalazi u francuskoj raskoši, a kako bi njezin karakter došao do pravog izražaja trebalo joj je kultno mjesto u francuskoj prijestolnici, kolijevci legendarne DS linije: DS WORLD u Parizu. Iza pročelja u duhu artdécoa, ponosno stoje tri kata doživljaja u čast modelima, talentu i nasljeđu DS linije. DS WORLD u Parizu nudi potpuno uranjanje u svijet linije DS, a prikazivat će i prekrasna ostvarenja odvažnih umjetničkih i kulturnih programa.

 

Jedinstven u Europi, taj je izlog DS linije još jedan u nizu zavodljivih bisera Marke. Usto, riječ je prodajnom mjestu koje teži pridobivanju novih kupaca ekskluzivnim i pojedinačnim pristupom svakom kupcu te izlaganju najljepših modela linije poput modela DS3 DS WORLD u Parizu, ograničena serija s 15 primjeraka. Pravi predvodnik na svjetskoj sceni, to je drugi prostor posvećen DS liniji nakon autosalona otvorenog u ožujku 2013. u Šangaju.

 

DS je priča o uspjehu, osvajanju i napretku. Od lansiranja 2010., DS linija marke CITROËN prodana je u 400 000 primjeraka. To je uspjeh svjetskih razmjera. Otvaranjem salona DS WORLD u Parizu, CITROËN nastavlja slijediti svoju jedinstvenu sudbinu u svijetu automobila: uspješno lansirati raznolike proizvode snažnih i elegantnih stilskih, konstrukcijskih i osjetilnih obilježja. Dobrodošli su svi, znatiželjni prolaznici, zanesenjaci i kupci.

 

 

 

DS WORLD U PARIZU - BISER DS LINIJE

 

DS WORLD u Parizu mjesto je dobrodošlice i nadahnuća gdje možete otkriti dizajn DS linije, suptilan spoj avangarde i nasljeđa koji je na svjetskom glasu od svojeg nastanka.

Od legendarnog modela DS iz 1955. preko najnaprednijih konceptnih vozila do najnovijih modela, DS WORLD u Parizu spona je koja povezuje prošlost i budućnost.

 

Porijeklo legendarnog modela DS

 

Slava DS linije seže u listopad 1955. kada CITROËN na autosalonu u pariškom Grand Palaisu lansira prvi model DS. Njegov dizajn i tehnologija ubrzo su uzburkali automobilski svijet tog doba. Upravo je nasljeđe linije DS u prvom planu u autosalonu DS WORLD u Parizu. Svi posjetitelji, znatiželjnici i zaljubljenici mogu otkriti povijesnu sagu DS linije marke CITROËN. Na samom otvaranju bit će izložen jedan od prvih automobila marke CITROËN: DS 19 iz 1956.

 

CITROËN DS - pustolovina se nastavlja

 

Priča traje i danas s modelima DS3, DS3 CABRIO, DS4 i DS5 koji zajedno tvore DS liniju i nastavljaju promicati „pariške” vrijednosti te znanje i umijeće Marke. Ta se linija otpočetka vodi istim vrijednostima, francuskom raskoši.

 

Najljepši modeli DS linije bit će izloženi tijekom cijele godine. Na otvorenju posjetitelji mogu otkriti posebno izdanje modela CITROËN DS3 DS WORLD PARIS i najnoviji model DS linije: CITROËN DS3 CABRIO. Zatim, bit će izloženi i modeli DS4 i DS5 u novom ruhu „FaubourgAddict”, na kojem se posebno ističe logotip DS.A budućnost linije a otvorenju autosalona DS WORLD u Parizu predstavljat će konceptno vozilo WILD RUBIS.

 

WILD RUBIS, jedinstven primjerak s potpisom DS

 

Konceptno vozilo WILD RUBIS predstavnik je budućnosti terenaca DS linije. Nenametljivo spaja uglađenost i snagu. Opremljen tehnologijom Full-Hybrid Plug in te neukrotiv i uglađen do najmanjih pojedinosti, on je utjelovljenje stila DS linije: pomični svjetlosni moduli pri svakom paljenju motora načine različit uzorak, naplatci i stražnja svjetla oplemenjeni su logotipom DS, a stražnji je kraj oblikovan poput skulpture.

 

 

 

CITROËN DS3 DS WORLD PARIS, elegantni dragulj i predmet čežnje

 

„CITROËN DS3 DS WORLD PARIS u cijelosti je osmišljen u čast pariškog autosalona DS WORLD.  U njega je pretočen ugođaj prostora.”, opisao ga je ukratko Thierry Metroz, dizajner DS linije.

 

U prodaji u pariškom autosalonu DS WORLD, ta ekskluzivna serija - samo petnaest primjeraka - namijenjena je najstrastvenijim kolekcionarima DS linije.

 

Nadahnut arhitektonskim načelima artdécoa i odraz francuskog majstorstva, CITROËN DS3 DS WORLD PARIS dragulj je pariške elegancije. Zaogrnut je mat sivim plaštem dok su mu krov i osvrtna zrcala prekriveni mat smeđom bojom. Te su boje osmišljene posebno za taj model. Uglađenost unutrašnjosti naglašena je kvalitetnim materijalima.

 

Sva vještina Marke u proizvodnji presvlaka do izražaja dolazi na presvlakama od smeđe nape s bež šavovima kojima su obložena sjedala, letvica armaturne ploče, ručica mjenjača i središnji naslon za laktove. Numerirana pločica s natpisom DS WORLD PARIS ugrađena u letvicu armaturne ploče čini svaki modele jedinstvenim. Vrata su oplemenjena drvenim umetcima. CITROËN DS3 DS WORLD PARIS sparen je s benzinskim motorom od 120 KS (VTi 120) i opremljen je automatskim mjenjačem.

 

Ekskluzivan i pojedinačan pristup svakom kupcu

 

U pariškom autosalonu DS WORLD kupci mogu dobiti savjete prilagođene upravo njima i posebne nove usluge poput kućne dostave novog vozila kupcima u pariškoj regiji ili uslugu vraćanja automobila nakon servisa. Svi kupci vozila DS imaju i pogodnost besplatne usluge conciergea tijekom jedne godine i pozivat će ih se na posebna događanja u okviru kluba CITROËN DS PRIVILEGE. U ponudi je i vožnja Parizom s osobnim vozačem u izvornom DS 23 ili unajmljivanje tog legendarnog modela.

 

Prodajni salon, prozor u životni stil DS

 

Pariški prodajni salon DS WORLD nudi kolekcije koje se vode glavnim načelima DS linije: nasljeđe, uglađenost i odvažnost.

 

Primjerice, proizvodi uglađene i senzualne kolekcije DS LIFESTYLE smjelo kombiniraju izvoran, klasičan i moderan stil: novčanik, etui za prometnu dozvolu, futrola za mobitel i privjesak za ključeve samo će kliznuti u torbicu „DS addicts”. Sve inačice stila DS, bilo u ograničenoj seriji ili kao dio stalne kolekcije, nadahnute su francuskom raskoši, pa nude kvalitetne materijale i završnu obradu koja će zadovoljiti i najstrože zahtjeve.

 

Uz otvorenje autosalona DS WORLD u Parizu, CITROËN lansira prvi proizvod iz kolekcije torba DS LIFESTYLE: torba DS 48H u ponudi će se naći u ograničenoj seriji te na pretpremijeri DS WORLD u Parizu. Torba je uglađenih linija i elegantne obrade te spaja visoku modu i dizajn. Tu torbu od vrhunske teleće kože francuskog podrijetla i iznimne kvalitete koja će vas pratiti u svim vašim pustolovinama proizveo je TanneriesRoux, a oblikovao francuski proizvođač kožnih modnih dodataka Renouard. Na glatkoj koži ponegdje se ističe blago utisnuti logotip DS linije.

 

DS WORLD U PARIZU, DOŽIVITE GA IZNUTRA

 

U srcu pariškog autosalona DS WORLD

 

 

„Pariški DS WORLD posve je posvećen samoj biti DS linije, odnosno određenoj viziji francuskog raskoša. Svaka pojedinost, svaki kutak pomno je osmišljen kao da je riječ o kolekciji visoke mode", objašnjava JulienFaux, direktor autosalona DS WORLD u Parizu.

 

Iza pročelja u stilu artdécoa, prostire se 600 m2 okupanih bojama DS linije - crnom, bež i jarkocrvenom - uređenih prema načelima i vrijednostima salona visoke klase i prožetih elegancijom, šarmom i jednostavnošću. Pariški DS WORLD nudi potpuno uranjanje u svijet DS linije i budi sva vaša osjetila.

 

Slike

DS WORLD u Parizu odiše dekorom, maštom i emocijama. Postignuta je ravnoteža između boja, svjetla i linija kako bi prostor dobio na nježnosti i spokoju te ostvario sklad koji nenapadno privlači pogled kako bi uveličao izložene automobile.

Iznad glava posjetitelja pariškog salona DS WORLD na visini od 3,8 metara nadvija se nevjerojatan luster. Ručno je pomno sastavljen od 900 zvonaca od puhanog stakla koji vise na 1300 žica od optičkih vlakana pa se njegove brojne valovite površine blistaju kad su obasjane svjetlošću.

Uglađenost se vidi i u izboru namještaja, posebice zbog sofe DS koju su osmislili dizajneri DS linije iz stilskog centra marke CITROËN. To je jedinstven komad namještaja, predstavljen u ožujku 2013. na sajmu namještaja u Milanu, čije linije podsjećaju na fluidnost i pokret, svojevrsnu lebdeću karoseriju.

 

Dodir

Posebna je pozornost posvećena izboru materijala. Zidove prekriva logotip DS koji se izmjenjuje u lakiranoj i kožnoj inačici.

Na jednom od zidova izloženi su koža i presvlake rabljeni za izradu modela DS linije. Savršen je to prikaz umijeća proizvođača presvlaka marke CITROËN.

 

Mirisi

DS WORLD u Parizu odiše i nenametljivim mirisom koji posjetitelja ugodno zapahne kada otvori vrata salona u ulici Franje I. Scentys, vrhunska tehnologija za raspršivanje mirisa koju je osmislio Antoine Lie, poznati stručnjak za parfeme, širi izniman miris koncentriranog duha DS linije. Sastoji se od skladnog spoja đumbira i kardamoma, irisa u prahu i prozirnog mošusa te kineskog cedra i haićanskog vetivera u pozadini.

 

Taj elegantni miris pariškog autosalona DS WORLD budi uspomene na prošlost i daje mu prepoznatljiv mirisni identitet. Ondje će se moći i kupiti, u obliku svijeće.

 

Zvukovi

 

"Cousumots" ime je prvorazrednoj ambijentalnoj glazbi koju je posebno za pariški DS WORLD skladao SixièmeSon . Zvuk linije DS jest „zvuk koji bismo mogli dodirnuti”. Kombinacija jazza i bezvremenske klasične glazbe koja podsjeća na mješavinu elektroničke i eksperimentalne glazbe poziva na opuštanje u lounge stilu.

Zvučna podloga obuhvaća i zvučne efekte te intervjue s poznatim osobama i talentima Marke. Svi koji će ih poslušati zabavit će se razabirući glasove koje su već čuli u reklamama DS linije.

 

Kulturni i umjetnički prostor stvaralačkog duha

 

„Budući da uvijek nastojimo stvarati za pojedinca, željeli bismo da pariški DS WORLD bude mjesto avangarde, u samom srcu kreativnih zajednica, između umjetničkih izazova i novih obzora. Birat ćemo i stvarati događaje koji će odjekivati našim svijetom i iznenađivati spretno kombinirajući smjelost i umijeće”, zaključio je JulienFaux.

Pariško otvorenje DS WORLD obilježit će djelima PhilippeaBaudelocquea, gastronomskim užicima MathieuaPacauda, cijenjenog kuhara s Michelinovom zvijezdom i glazbenim nastupom ThomasaDutronca.

Umjetnički i kulturni programi iz svijeta mode, dizajna, umjetnosti i gastronomije obilježit će i 2014. godinu. 

Datum objave: 26/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook