Naslovna > Automobili > Hyundai > Genesis > Dva nova koncepta kao demonstraciju evolucije brenda

Genesis GV60 Magma

Dva nova koncepta kao demonstraciju evolucije brenda

Magma Performance Program će na kraju stići do svakog modela u ponudi. GV60 je samo početak toga i dolazi poboljšanom tehnologijom baterije i motora...

Neolun najavljuje model sa vrhunskom luksuznom opremom i tzv. coach vratima, koja omogućavaju lakši pristup i izlazak iz vozila. Sjedišta su takođe opremljena mogućnošću rotacije i posebnim grijanjem. Na drugom kraju spektra, novi koncept GV60 Magma signalizuje početak Genesisovog programa performansi, predstavljajući ključnu prekretnicu u evoluciji ovog brenda. Neolun je pravi električni SUV sa nekoliko inovativnih karakteristika. Model nema B stub, što omogućava lakši pristup nakon otvaranja coach vrata koja imaju zadnju šarku. Elementi grijanja su postavljeni duž vrata, poda, armaturne ploče i naslona sjedišta, što podsjeća na južnokorejski "ondol" sistem grijanja u domovima. Pored toga, prednja sjedišta se mogu okrenuti prema zadnjem dijelu vozila. Podesivi ekran iz stropa se otvara u zadnjem delu, slično kao kod BMW-ovog ekrana na zadnjim sjedištima.

 

 

 


Sve ove karakteristike nisu samo "fancy" koncepti koje nikada nećemo vidjeti u proizvodnim automobilima, jer u Genesisu tvrde da su ova rješenja izvodiva. Sistem zabave na zadnjim sjedištima izgleda vjerodostojno, baš kao i pomenuti sistem grijanja. Genesis je takođe predstavio koncept GV60 Magma, koji ukazuje na potpuno novi nivo opreme. Magma Performance Program će na kraju biti implementiran u svaki model u ponudi. GV60 je samo početak ovog programa, a čini se da dolazi sa "unaprijeđenom tehnologijom baterije i motora". Pored toga, ističu ga jedinstveni spoljni detalji, kao i podešavanje ogibljenja i termalna kontrola. Širi je i niži od "standardnog" GV60 modela, a otvor za vazduh doprinosi hlađenju baterije. Unutrašnjost je opremljena dubokim sjedištima, kožnim presvlakama i šavovima sa dvostrukim dijamantskim uzorkom. Pored koncepta GV60 Magma, tu je i G80 Magma Special kao poboljšana verzija modela G80 sa unaprijeđenim performansama vožnje. Zanimljivo je što Genesis zasad krije detalje o snazi i performansama koje ovaj novi Performance Program nudi modelima GV60 i GV80.

Datum objave: 27/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook