Naslovna > Automobili > Kia > EV9 > Dvostruka pobjeda na 2024 World Car Awards

Kia EV9

Dvostruka pobjeda na 2024 World Car Awards

Žiri, sastavljen od 100 poznatih automobilskih novinara iz 29 zemalja, dodijelio je ove nagrade EV9 zbog njegovog inovativnog dizajna, prostranosti unutrašnjosti sa sedam sjedišta i konkurentne cijene...

Kia EV9 je trijumfovao na dodjeli World Car Awards 2024, održanoj uživo na sajmu automobila u Njujorku. Ovaj model je osvojio dvije prestižne titule - Svjetski automobil godine i Svjetsko električno vozilo. Žiri, sastavljen od 100 poznatih automobilskih novinara iz 29 zemalja, dodijelio je ove nagrade EV9 zbog njegovog inovativnog dizajna, prostranosti unutrašnjosti sa sedam sjedišta i konkurentne cijene. EV9 je izrađen na platformi E-GMP i predstavlja prvi Kia model sa četvrtom generacijom baterijske tehnologije koja donosi unaprijeđene performanse.

 

 

 


Program World Car Awards, koji je osnovan 2003. godine, postao je globalni standard za izuzetnost u automobilskoj industriji, pružajući priznanje vrhunskim dostignućima u svijetu automobila koji se brzo razvija. Do ovogodišnje ceremonije, Kia je već tri puta osvojila titule World Car Awards. U 2020. godini, model Telluride je dobio priznanje kao Svjetski automobil godine, dok je iste godine Soul EV postao globalno priznati gradski automobil. Zatim, 2023. godine, Kia EV6 GT je ponosno odnio titulu Svjetskog performantnog automobila godine.

 


Dvije pobjede na World Car Awards dopunjuju već impresivnu kolekciju priznanja za EV9 u 2024. godini. EV9, prvi potpuno električni SUV Kije sa 6 ili 7 sjedišta, osvojio je brojne nagrade od svog lansiranja. Među ostalim priznanjima, EV9 je trijumfovao u kategoriji "Porodični automobili" na prestižnom njemačkom takmičenju Zlatni volan. Takođe je proglašen "Sjevernoameričkim SUV-om godine 2024." i dobio je priznanje za "Najbolji premium SUV" prema mišljenju Newsweek Autos Awards 2023.

Datum objave: 04/04/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook