Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Dvostruka pobjeda na takmičenju „Best Cars 2023“

Novi Fiat 500

Dvostruka pobjeda na takmičenju „Best Cars 2023“

Novi 500 je do sada osvojio 39 međunarodnih priznanja, a njegov uspjeh dodatno potvrđuju komercijalni rezultati: od kada je predstavljan 2020. godine, odabralo ga je skoro 120,000 kupaca širom svijeta...

Pobjednički niz električnog modela Novi 500 nastavlja se i u novoj godini. Ovaj model je sada osvojio dvije nagrade na takmičenju „Best Cars 2023“. Čitaoci magazina „Auto motor und sport“ izglasali su Novi 500 za pobjednika kako u generalnom plasmanu kategorije mini automobila, tako i u kategoriji uvoznih automobila te klase. Na ovom takmičenju čitaoci su mogli da glasaju za 19 aktuelnih modela njemačkih i međunarodnih proizvođača.

 

 

 


„Dvostruka pobjeda na prestižnim AMUS nagradama čini nas izuzetno ponosnim. Njemačka je najvažnije tržište za električni model 500 tako da ova dva priznanja potvrđuju fantastičan uspjeh našeg legendarnog modela. To je još jedan dokaz koliko njemačka publika cijeni ovaj automobil, izglasavši ga ne samo za najbolji uvozni gradski automobil, već i za najbolji u generalnom poretku gdje se takmičio i pobijedio domaće konkurente. Ove dvije nagrade pokazuju na impresivan način kako Fiatova strategija elektrifikacije ima efekta. Želio bih da se zahvalim njemačkim ljubiteljima automobila na ogromnom povjerenju koje su dali modelu Novi 500“, rekao je Gaetano Thorel, direktor brendova Fiat i Abarth za region proširene Evrope na ceremoniji dodjele nagrada u Štutgartu. Novi 500 je prošle godine bio treći najprodavaniji električni automobil u 10 najvećih evropskih tržišta i najprodavaniji električni automobil Stellantis grupe u Evropi, zauzevši prvo mjesto po prodaji u Italiji, drugo u Španiji i treće u Njemačkoj.

Datum objave: 16/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook