Naslovna > Auto moto sport > Ekipa Mercedesa najbrža na treninzima

Formula 1 – VN Malezije

Ekipa Mercedesa najbrža na treninzima

Druga ovosezonska trka u šampionatu najbržeg „letećeg cirkusa“ vozi se za Veliku nagradu Malezije u nedjelju, 30.03...

Ekipa Mercedesa pokazala se odličnom na prvom treningu Formule 1. Naime, Lewis Hamilton bio ja nabrži na prvom treningu, a to je ostvario rezultatom od 1 minut, 40 sekundi i 691 stotinku. Drugi je bio vozač ekipe Ferrari, Kimi Raikkonen, sa zaostatkom od 0,15 sekundi, dok je treće mjesto pripalo Njemcu Nico Rosbergu iz Mercedesa, koji je odvezao za 1:41,028 minuta.

 

Četvorostruku uzastopni šampion, Sebastian Vettel iz Red Bulla, koji je razočarao svoje navijače kada se vozila trka za Veliku nagradu Australije, zauzeo je sedmo mjesto sa 0,83 sekunde zaostatka za prvim na treningu, Hamiltonom.

 

Na drugom treningu, najbrže vrijeme ostvario je Nico Rosberg iz Mercedesa, i to od 1:39:909 minuta, dok je drugo mjesto ponovo pripalo Raikkonenu, sa zaostatkom od 0,03 sekunde. Treći je ovaj put bio Vettel, sa zaostatkom od 0,06 sekundi, dok je Hamiltonu pripalo četvrto mjesto, sa 0,14 sekundi zaostatka.

 

Druga ovosezonska trka u šampionatu Formule jedan, vozi se za Veliku nagradu Malezije, u nedjelju, 30.04. sa početkom u 10 časova na stazi Sepang. Podsjetimo, u prvoj trci koja se prije dvije nedjelje vozila za Veliku nagradu Australije, trijumfovao je Mercedesov vozač, Nico Rosberg. 

Datum objave: 28/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook