Naslovna > Automobili > Aston Martin > Vantage > Ekskluzivni blizanci u čast jubileja

Vantage V12 Zagato

Ekskluzivni blizanci u čast jubileja

Razvijeni za proslavu stogodišnjice italijanske dizajnerske kuće, samo 19 parova V12 Zagato Vantege blizanaca izradiće švicarska kompanija R-Reforged...

Švicarska kompanija R-Reforged koja je od nedavno pod licencom Aston Martina, izradila je prvi od ukupno 19 parova Vantage V12 Zagato modela. Par je razvijen kako bi se obilježila stogodišnjica slavne italijanske dizajnerske kuće, a svaki od njih za osnovu koristi prethodnu generaciju V12 Vantagea. Proizvođač kombinuje tradicionalne tehnike izrade karoserije sa modernim metodama uključujući prilagođene enterijere, karoserije od karbonskih vlakana i značajne nadogradnje pogonskog sklopa i šasije kako bi automobili bili jedinstveni, ali i upotrebljivi.

 

 


Snaga Vantage-ovog 5,9-litarskog atmosferskog V12 agregata će se povećati na gotovo 600 KS, 80 KS više nego na originalnom modelu. Novi 19-inčni točkovi i obimna upotreba karbonskih vlakana na cijelom automobilu smanjiće težinu vozila i omogućiti mu sasvim sigurno bolje ubrzanje i maksimalnu brzinu. Budući vlasnici će moći da prate izradu kako online putem, tako i lično prisustvom u samoj fabrici. Za proizvodnju svakog automobila potrebno je 12 radnika R-Reforged kompanije, a 16 sedmica traje sam proces. Kupcima je ponuđena i opciona ,,vizuelna karbonska“ boja, koja švicarskom timu dodaje dodatnih 400 sati rada. Ovakav ekskluzivan par prodavaće se u paketu, i to po cijeni od čak 1,75 miliona funti.

Datum objave: 03/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook