Naslovna > Automobili > BMW > Serija 7 > Ekskluzivno iskustvo u vožnji

Novi BMW serije 7.

Ekskluzivno iskustvo u vožnji

S novim BMW-om serije 7, BMW je redefinisao kako ekskluzivno, luksuzno iskustvo u vožnji treba izgledati u svom savremenom obliku koji ruši barijere ...

Revolucionarne  tehnologije u području dizajna lakih materijala, pogonskih sistema, podvozja, operativnih sistema, inteligentnog povezivanja i unutrašnjeg uređenja stavljaju naglasak na BMW-ov cilj da poveže nenadmašan užitak u vožnji s udobnošću koju luksuzna limuzina pruža na dugim putovanjima. Predajom štafete s jedne generacije na drugu u samom vrhu BMW-ove ponude modela BMW-ov brand ujedno predstavlja mnoštvo inovacija bez premca kod konkuretskih proizvođača.

 

Kad je riječ o poboljšanju dinamike, potrošnje, udobnosti i sigurnosti u vožnji, među ključnim faktorima je i korištenje plastike ojačane ugljičnim vlaknima (carbon-fibre-reinforced plastic CFRP) u izgradnji karoserije, motori nove generacije BMW grupe, hibridni sistem novog BMW-a 740e koji se može spojiti na električnu mrežu (plug-in hybrid), aktivni sistem podvozja Executive Drive Pro, prekidač za kontrolu iskustva u vožnji s ADAPTIVE (prilagodljivim) načinom vožnje te nova tehnologija prednjih svjetala BMW Laserlight.

 

S druge strane, kako bi se povećala udobnost na zadnjim sjedištima, noviteti uključuju funkciju Executive Lounge s mogućnosti masaže i programom vitalnosti, Sky Lounge panoramski stakleni krov, tepih Welcome Light Carpet, naglašeno je osvjetljenje ambijenta te držač za pametne telefone s punktom za induktivno punjenje. Dizajn novog BMW-a serije 7 idealno je utjelovljenje karaktera ovog automobila. Skladne proporcije, beskompromisno odmjeren dizajn vanjštine i precizne linije ukazuju na to da je ovdje na djelu smopouzdanje u pogledu stila, samouvjerena dinamika i ekskluzivna elegancija.

Datum objave: 17/06/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook