Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Električna limuzina sa dometom do 700 km stiže na jesen

Volkswagen ID.7

Električna limuzina sa dometom do 700 km stiže na jesen

VW će proizvoditi ID.7 za evropsko i sjevernoameričko tržište u svojoj fabrici u Emdenu u Njemačkoj. Proizvodnja će početi u drugoj polovini godine. Nisu dostupni detalji o cijenama za bilo koju regiju...

Volkswagen ID.7 debituje kao nova vodeća električna limuzina brenda. U Evropu i Kinu stiže ove jeseni, a u Sjevernu Ameriku stiže 2024. godine. ID.7 je dostupan u dvije verzije: Pro i Pro S. Oba imaju električni motor od 282 konjske snage. Pro dolazi s baterijom koja ima ukupnu snagu od 82,0 kilovat-časova koja pruža procijenjeni domet WLTP ciklusa od 615 kilometara. Sistem podržava 170 kW DC punjenje.

 

 

 


Pro S dobija paket sa bruto kapacitetom od 91,0 kWh koji nudi procijenjenu udaljenost od 700 km. Kapacitet punjenja DC je 200 kW. ID.7 je dugačak 4961 milimetar i ima međuosovinsko rastojanje od 2966 mm. Ove brojke su uporedive sa Mercedes-Benz EQE električnom limuzinom koja je duga 4978 mm inča sa međuosovinskim rastojanjem od 373,8 cm. Ne računajući vanjske retrovizore, VW je širok 1862 mm. Koeficijent otpora karoserije je čak 0,23, u zavisnosti od opreme koju kupac odabere.

 


Unutra, ID.7 standardno dolazi sa head-up ekranom proširene stvarnosti. Tehnologija omogućava dizajnerima da ugrade pojednostavljenu instrument tablu koja prikazuje samo zakonski neophodne informacije poput brzine vozila i raznih upozorenja. Sistem proširene stvarnosti čini da se informacije nalaze na različitim udaljenostima od vozača. Na primjer, čini se da je brzina blizu, ali se čini da su strelice za skretanje dalje. Informacije na displeju mogu uključivati stvari kao što su oznake saobraćajne trake, informacije o udaljenosti i ograničenje brzine. Kontrole na volanu omogućavaju prilagođavanje informacija na HUD-u onome što vozač želi da vidi.

 


Infotainment sistem od 15,0 inča nalazi se na sredini centralne  konzole. Osvijetljeni klizači na dodir omogućavaju podešavanje temperature u kabini i jačine zvuka. Travel Assist sistem uključuje adaptivni tempomat i asistirano mijenjanje trake. Tehnologija je u stanju otkriti ograničenja brzine i automatski prilagoditi brzinu vozila.

Datum objave: 18/04/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook