Naslovna > Vijesti > Električni crossoveri stižu ove godine

Hyundai Motor Group

Električni crossoveri stižu ove godine

Hyundai Motor Group je prilikom predstavljanja strategije za 2021. godinu zvanično najavio dolazak dva električna crossovera sa Genesis i Kia oznakama…

Glasine da će Genesis izbaciti električni crossover prvi put su počeleda kruže prije godinu dana, a sada je to i zvanično potvrđeno. U saopštenju za štampu u kojem se detaljno opisuje strategija Hyundai Motor grupacije za 2021. godinu, kompanija je zvanično najavila da će crossover sa pogonom na baterije biti predstavljen ove godine, zajedno sa električnim crossoverom Kije kao i sa proizvodnim modelom Hyundai 45 koncepta. Sva tri modela će biti zasnovana na novoj arhitekturi južnokorejske marke Electric-Global Modular Platform. ,,Lansiranjem novih vozila zasnovanih na nedavno predstavljenoj platformi za električna vozila, E-GMP, planiramo da pružimo ekološki prihvatljivije opcije koje održavaju raznolike ukuse i potrebe kupaca po prihvatljivijim cijenama“, poručio je glavni čovjek kompanije Euisun Chung.

 

 


Značajnijih detalja o novim crossoverima za sada nema, a u Hyundaiju poručuju da nova E-GMP platforma omogućava domet od preko 500 kilometara sa jednim punjenjem. Tu je i tehnologija brzog punjenja koja je sposobna da omogući put od 100 km za svega nekoliko minuta. Dugoročni plan proizvođača podrazumijeva do 2025. godine čak 25 električnih vozila zasnovanih na pomenutoj platformi i prodaju od milion jedinica na globalnom nivou. ,,2021. godina bi trebalo da bude godina u kojoj započinjemo veliku transformaciju ka novoj tehnologiji“, dodao je Chung i napomenuo da će Hyundai ubrzati ugradju punionica za električna vozila širom svijeta.

Datum objave: 05/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook