Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Električni luksuz odgođen do 2026., ali ne zbog problema sa softverom

Bentley Beyond100

Električni luksuz odgođen do 2026., ali ne zbog problema sa softverom

Bentleyjev plan „Pet u pet“ predviđa puštanje na tržište dodatna četiri električna vozila do kraja decenije, kada britanski brend ima za cilj potpuno obustaviti prodaju vozila na motore s unutrašnjim sagorijevanjem...

Jedna od najvažnijih tačaka Bentleyjeve strategije Beyond100 tiče se prvog čisto električnog modela kompanije. Kao dio ogromne investicije od 2,5 milijardi funti, EV se u potpunosti dizajnira i razvija kod kuće u Creweu gdje će se i proizvoditi. Prvobitno je model s nultom emisijom trebao izaći 2025. godine, ali izvršni direktor Adrian Hallmark je rekao da je lansiranje odloženo za 2026. godinu. Šef luksuznog brenda kaže da je kašnjenje tehnički "pitanje mjeseci", a ne cijele godine. On je rekao da zastoj nije povezan s nedavnim izvještajima o tome da matična kompanija Volkswagen ima velikih problema sa softverom svojih budućih električnih vrhunskih proizvoda.

 

 

 


Kada prvi Bentley bez motora sa unutrašnjim sagorijevanjem konačno stigne, on će preuzeti ulogu vodećeg modela, ali neće služiti kao zamjena za Mulsanne uprkos sličnoj cijeni. Jedna od verzija koštaće preko 250.000 evra, prema prethodnoj izjavi koju je dao Hallmark. Imaće oko 1.400 konjskih snaga i ubrzavaće od 0 do 100 km/h za jednu i po sekundu.

Datum objave: 28/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook