Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > Električni restomod inspirisan 911 RSR 3.8 iz Everrati-ja

Porsche 911

Električni restomod inspirisan 911 RSR 3.8 iz Everrati-ja

Novi aerodinamički paket obuhvata povećani zadnji spojler, inspirisan dizajnom modela RSR, zajedno s novim nižim prednjim spliterom...

Kompanija Everrati je kreirala električni restomod inspirisan legendarnim Porscheom 911 RSR 3.8 generacije 964. Originalni model RSR 3.8 proizveden je u samo 51 primjerku, što čini ovaj restomod još posebnijim, s obzirom da je dobio ručno izrađenu karbonsku karoseriju umjesto da koristi klasični model. Ipak, za izradu ovog restomoda morao je biti upotrijebljen standardni Porsche 911 generacije 964. Projekt je započeo s uskim automobilom, ali su sprovedene brojne modifikacije, uključujući uklanjanje zadnjeg sjedišta, ugradnju sigurnosnog kaveza i laganih prednjih sjedišta. Nažalost, fotografije unutrašnjosti nisu dostupne.

 

 

 


Everrati je opremio automobil baterijom kapaciteta 63 kWh, koja dolazi s poboljšanim hlađenjem i softverom. Električni motori pokreću zadnju osovinu putem diferencijala s ograničenim proklizavanjem, dok TracTive aktivno prilagodljivo vješanje osigurava stabilnost. Tvrtka Everrati tvrdi da ovaj restomod ima domet od 322 kilometra i može ubrzati od 0 do 100 km/h za manje od 4 sekunde. Set 18-inčnih HRE naplataka dizajniran je tako da podsjeća na originalne felge s modela RSR, koje su tada bile preuzete od šireg modela 911 Turbo.

Datum objave: 19/12/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook