Naslovna > Automobili > Citroen > e-Jumper > Elektrifikacija se nastavlja, otvorene narudžbe za kompaktni kombi

Citroen e-Jumper

Elektrifikacija se nastavlja, otvorene narudžbe za kompaktni kombi

Citroen je tradicionalno u oblasti automobilske udobnosti bio oduvijek u samom vrhu. Udobnost u vozilu izdvaja marku Citroen od ostalih konkurenata sve od osnivanja 1919. godine. Tako je nastao program Citroën Advanced Comfort® koji je uključen u sve faze procesa dizajna...

Brend Citroen nastavlja s elektrifikacijom svojih komercijalnih vozila vozilom e-Jumper na 100% električni pogon kojeg mogu klijenti od sada već naručiti. Ovaj kompaktni kombi je treće elektrifikovano privredno vozilo i deseti električni model koji se pridružuje modelima Ami, ë-C4, ë-C4 X, C5 Aircross SUV Hybrid, C5 X Hybrid, ë-Berlingo, ë-Berlingo VAN, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer. Citroën želi pružiti ponudu koja zadovoljava potrebe korisnika i postati pokretačka snaga energetske tranzicije. Zbog toga je Citroën u svoju ponudu uključio vozila s niskim emisijama koja će biti dostupna što većem broju ljudi.

 

 

 


Električni pogon marke Citroen temelji se na pet nula koje su nula buke što predstavlja tišinu zahvaljujući električnom pogonu, nula emisija CO2 budući da električni pogon ne stvara CO2, nula vibracija što omogućava glatka vožnja sa trenutno raspoloživim obrtnim momentom od 250 Nm, nula stresa što osigurava jednostavno punjenje, korištenje i manje održavanja i na kraju još nula kompromisa što pruža istu modularnost, isti unutrašnji prostor, isti kapacitet utovara i iste sisteme za pomoć u vožnji.

 


Novi korak u programu Citroën Advanced Comfort omogućava dobro osjećanje tijela i uma. Velikodušan i otvoren prostor, brojna mjesta za odlaganje, savremeni materijali i sistem vješanja sa neuporedivom udobnošću. Kod ë-Jumpera je udobnost u vozilu poboljšana tihom, glatkom vožnjom bez vibracija. Istovremeno, dobro osvijetljen putnički prostor i izuzetna zvučna izolacija osiguravaju tihu i udobnu vožnju.

Datum objave: 27/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook