Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Emitovano 600 emisija

Auto Shop Magazin Plus

Emitovano 600 emisija

U prethodnih 12 godina produkcijska kuća World of Speed svake sedmice proizvodila je jednu 30-minutnu epizodu Auto Shop Magazina, koji je postao najprepoznatljiviji magazin o automobilima u našoj zemlji...

Priča o televizijskom izdanju Auto shop magazina počela je prije 12 godina, kao svojevrsna dopuna printanom izdanju. Specijalna televizijska emisija o automobilima u to vrijeme bila je ambiciozan projekat, a godine postojanja i usavršavanja dovele su ovaj program među najpopularnije specijalističke programe u našoj zemlji, ali i u regionu.

 

- Sa zadovoljstvom ističem činjenicu da se naša emisija, zajedno sa ostalim projektima produkcijske kuće World of speed, razvila u ozbiljan ali i respektabilan projekat. U svakom gradu Bosne i Hercegovine nas prepoznaju ljudi i raspituju se o automobilima i ponekad nas iznenade količinom znanja koje posjeduju. Upravo zbog tih ljudi, zbog ljubitelja automobila i dvotočkaša u našoj zemlji, kojih je zaista mnogo, svaki dan nastojimo Auto shop magazin učiniti atraktivnijim.

 

U posljedne vrijeme smo produkcijski napredovali  i testiramo automobile na način kako to u BiH niko ne radi. Slično rade samo jedna ili dvije redakcije u susjednim zemljama – kaže Elvis Selimović, urednik televizijskog izdanja Auto shop magazina.

 

U 12 godina postojanja gledaoci ove emisije bili su u prilici vidjeti brojne novitete sa različitih sajmova automobila, motocikala i prateće opreme.  Najveća imena iz autoindustrije bili su gosti emisije, a članovi redakcije su vozili oko 700 novih modela tokom 12 godina emitovanja programa.

 

- Ne vjerujem da je bilo ko u regionu imao intervju sa Fabriciom Giugiarom, a mi smo ga imali. Jedan član naše redakcije u privatnom telefonskom imeniku ima broj Kimmija Raikonena, sa kojim ima prijateljski odnos.Upravo su Kimi i Montoya vozili nas na stazi F1.  I takvih je primjera bezbroj. Pokušavamo se etablirati kao medij u svijetu autoindustrije, ali ne samo u BiH, već i u Europi i u tome smo prilično uspješni – kaže Selimović, te dodaje : - Osim toga ponosni smo na činjenicu da su članovi naše redakcije vozili oko 700 potpuno novih modela, što u BiH što na putevima u Europi, ali i drugim kontinetnima, pa je iza nas veliko iskustvo koje dolazi samo radom i vremenom.

 

Napravili smo desetine priča o procesu proizvdnje autmobila iz raznih fabrika u Europi, ali i Japanu, Koreji. Uz to, u našoj redakciji sjede novinari ali i stručnjaci – inžinjeri, pa smo u pogledu ljudskih resursa možda najzanimljivija redakcija u BiH. Često zaključke o  nekom vozilu donosimo nakon višesatnih diskusija u kojima su s jedne strane stručnjaci, a s druge novinari. – zaključuje Selimović

 

Auto shop magazin se emituje na 20 televizijskih stanica u Bosni i Hercegovini, a ovog vikenda će gledaoci vidjeti jubilarno 600. izdanje emisije u kojem je urađena rekapitulacija najzanimljivijih testova. Iz produkcijske kuće World of speed obećavaju da će ovaj magazin produkcijski osvježiti u skorijoj budućnosti, te da će gledaoci biti informisani o svim novitetima na bosanskohercegovačkom tržištu, ali i o automobilima sa svjetske scene.

Datum objave: 06/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook