Naslovna > Vijesti > Fabia prešla milion kilometara

Odlična Škoda

Fabia prešla milion kilometara

Kichhoff je svog metalnog ljubimca kupio sad već davne 2000. godine, a u trenutku kupovine, automobil je prešao tek 11 kilometara...

Da li automobil može da pređe milion kilometara i da bude u izvanrednom stanju? Može, a to dokazuje i Njemac Peter Kirchhoff iz mjesta Wuppertal, Njemačka, koji je sa svojom Škodom Fabiom, kupljenom 03. jula 2000. godine, prešao je famoznu brojku od nevjerovatnih milion kilometara na satu.  Riječ je o modelu sa 1,9 litarski TDI agregatom, koji raspolaže sa 100 KS. Ovoj Fabiji priređena je velika proslava u središtu češke kompanije koja se nalazi u Mladoj Boleslav.

 

Svoju metalik Fabiju ovaj Njemac je kupio prije trinaest godina, a u trenutku kupovine, automobil je prešao tek 11 kilometara. Od tada, pa sve do danas, Njemac je odlučio da zabilježi svaki pređeni kilometar, kao i svaki novčić koji je potrošio na svog ljubimca.

 

Pola miliona kilometara prešao je u julu 2007. godine. Kako ističe, nikada nije imao većih problema sa svojim automobilom, koji je redovno održavao. Na prvi pogled možemo da vidimo da je automobil u zaista izuzetnom stanju, a da su motor, kvačilo i izduvni sistem onakvi kakvi su bili kada su izašli iz fabrike.

 

Međutim, priznaje Kichhoff, Fabia ga je izdala samo jednom, i to na pređenih 300.000 kilometara, kada je jednostavno stala na putu. Problem je bila elektronika, koja je kasnije dovedena u red.

 

Njemac je istakao kako će nastaviti da vozi svoju Fabiju, koja bilježi samo šestocifren broj na satu, te da će on nastaviti sam da bilježi dalju pređenu kilometražu.

 

Nakon što se pojavi treća generacija Fabije na tržištu, ovaj automobil Njemac će da pokloni Škodinom muzeju.  

Datum objave: 05/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook