Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Fabio Wibmer se spustio niz legendarnu stazu Streif

Biciklom dostigao 107 km/h

Fabio Wibmer se spustio niz legendarnu stazu Streif

Wibmerov trijumf na jednoj od najstrašnijih staza za spust na svijetu zabilježen je za njegov YouTube kanal. U videu se može vidjeti kako izvodi veliki okret unazad s vrha startne kapije, spušta se ravno na zaleđenu i snježnu stazu, te nastavlja dalje u impresivnu avanturu...

YouTube zvijezda i poznati austrijski brdski biciklist, Fabio Wibmer, prihvatio je izazov spusta niz izazovne padine legendarne staze Streif u Kitzbühelu u Austriji. Pokazao je svoje vještine, odvažnost i pomaknuo granice onoga što je moguće na dva točka. Wibmer, rodom iz Istočnog Tirola, ostvario je svoj dugo sanjani san spuštajući se niz ikoničnu Streif stazu na svom brdskom biciklu, postižući pritom brzinu od 107 km/h.

 

 

 


Austrijanac je izvodio skokove s vertikalnim usponom od 14 metara te je skakao na maksimalnu udaljenost od 36 metara, demonstrirajući svoju impresivnu stručnost i nesalomiv duh. Staza Streif je jedna od najpoznatijih i najzahtjevnijih staza za spust, cijenjena zbog svojih izazovnih dionica koje su se pokazale kao težak zadatak čak i za iskusnog biciklistu poput Wibmera. On je odrastao u mjestu udaljenom samo sat vremena od Kitzbühela i prisjetio se kako je gledao velike skijaške zvijezde dok su jurile niz Streif.

 

 

 

 

Vođen željom da oda počast najboljim svjetskim skijašima koji su se neustrašivo spuštali izazovnim padinama, Wibmer je namjeravao upisati svoje ime u istoriju ove staze. Pripreme za ovaj izuzetni podvig trajale su mjesecima. Wibmer i njegov posvećeni tim su neumorno radili gotovo dvije godine kako bi savladali sve izazove ledenog terena. Prilagođavanje bicikla za efikasno spuštanje stazom prekrivenom snijegom i ledom bilo je glavni prioritet. Svaki detalj je pomno razmotren, od podešavanja vješanja do izrade 576 specijalnih šiljaka za oba točka, kako bi prijanjanje na ledu i snijegu bilo optimalno.

Datum objave: 25/01/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook