Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Fabrika u Drezdenu oborila rekorde

Volkswagen

Fabrika u Drezdenu oborila rekorde

U „Staklenoj fabrici“ u Drezdenu u kojoj se isključivo sklapaju luskuzni Pheatoni prethodne je godine proizvedeno više od 11 000 vozila što predstavlja proizvodni rekord

Način na koji se proizvode automobili u Staklenoj fabrici u Drezdenu je nesvakidašnji, a u procesu može učestvovati i kupac. Zato ova tvornica ne proizvodi mnogo, ali i pored toga oboren je rekord. Više od 11 000 Pheatona sklopili su radnici u Drezdenu, a pri tome je oboren i rekord po broju posjeta.

 

Naime, tvornica je zbog svoje neobičnosti i zbog činjenice da se nalazi u samom centru grada, posebna atrakcija koju mogu posjetiti gosti. U 2011. broj gostiju je iznosio 145 000, što je znatno više u odnosu na 2010. godinu. U ovoj tvornici se pored proizvodnje Pheatona, vrše isporuke istog, kao i modela CC i Touareg. Kupci žele svoj automobil preuzeti direktno u fabrici, na poseban način sa stanjem na kilometar satu 0. Takvih je u prošloj godini bilo čak 2000, što je povećanje u odnosu na 2010. za 80 %. Iz ove tvornice su poručili da će i u ovoj godini nastaviti istim putem, a u grupaciji razmišljaju da povećaju trening aktivnosti upravo u Fabrici u Dresdenu, jer do sada održani treninzi su bili više nego uspješni.  

Datum objave: 23/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook