Naslovna > Automobili > Jeep > Compass > Facelift američkog SUV-a za 2022. godinu

Jeep Compass

Facelift američkog SUV-a za 2022. godinu

Poslednje špijunske fotografije ovog automobila ne otkrivaju značajnije novine u odnosu na prethodnike, osim na polju pogonskih jedinica...

Na prvi pogled prilikom analize fotografija, ne mogu se uočiti značajne novine kod novog Compassa, ali detalj na vjetrobranskom staklu ipak otkriva zanimljive izmjene.  To je visokonaponska naljepnica koja nam govori da je ovaj SUV barem djelomično električan. Ovo ipak nije 4xe plug-hibrid kao kod Wralnglera, jer su vidljiv samo jedan poklopac za punjenje rezervoara za gorivo. Takođe, ovaj Jeep nije potpuno bez maske, može se primjetiti da postoji malo trake koja prekriva značku u podnožju zadnjeg poklopca. Ako je elektrifikovan, ali ne i 4xe plug-in hibrid, preostaje nam blaga hibridna verzija. Pretpostavlja se da Stellantis radi na hibridnim rješenjima koja su više plug-and-play sa trenutnim sistemima pogonskih sklopova, te je veoma vjerovatno da ovo vozilo sadrži 48-voltni blagi hibridni sistem.

 

 

 

 

 


Smatra se da je pogonska jedinica, posuđena od Renegadea, 1.3-litarski turbo agregat. Glavni izvor energije je dopunjen integrisanim elektromotorom sa menjačem, koji dodaje električno pojačanje. Konfiguracija bi također omogućila samo električni rad pri brzinama do 130 km/h, sve dok u bateriji ima snage. Nije jasno hoće li blago hibridne verzije biti dostupne u cijeloj liniji Compass ili samo u određenim nivoima opreme - čini se da je verzija koja je ovdje uočena ograničeni model, ali uskoro bismo trebali dobiti neke konačne odgovore. Očekujemo da će Jeep najaviti hibridnu opciju do kraja 2021. godine.

Datum objave: 23/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook