Naslovna > Vijesti > Fernando Alonso opet vozi izvan F1

Daytona 24 sata

Fernando Alonso opet vozi izvan F1

Bivši prvak Formule 1 Fernando Alonso je trku započeo kao trinaesti, a svoje zadnje krugove Daytone 24h odvezao u 22. satu i odustao zbog problema sa kočnicama

Nakon što je promašio mjesto za kočenje na jednoj krivini, uputio se prema boksu Daytona International Speedway gdje je tim United Autosports odlučio da Alonso  ne nastavlja s vožnjom. Prije same odluke mehaničari su proveli 40 minuta pokušavajući da zamjene glavni kočioni cilindar, ali su se pojavili novi problemi sa leptirom gasa, pa je Alonso napustio bolid. U trenutku ulaska u boks nalazio se na 6. mjestu i imao 2 kruga zaostatka.”Uplašite se malo, naravno, kad ostanete bez kočnica. Desilo mi se dva puta na prvom zavoju pri brzini od oko 300 km/h, i kada u tom trenutku nagazite pedalu kočnice i ne usporavate, nije baš prijatno” izjavio je Alonso nakon odustajanja.

 

Nakon pitanja novinara da li je ovo zadnji put da vozi trku koja traje 24 sata izjavio da razmišlja i o trci Le Mans 24h i ako bude učestvovao planira da bude dobro pripremljen za takvo ozbiljno takmičenje.

Datum objave: 29/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook