Naslovna > Vijesti > FIAT 500 S – između standardne i Abarth verzije

FIAT 500 S

FIAT 500 S – između standardne i Abarth verzije

FIAT 500 je definitivno model sa najviše verzija. Svako malo iz fabrike stigne službena vijest o nekoj novoj ediciji a posljednja se odnosi na onu sa oznakom ''S''.

Prodajni stratezi kažu da je FIAT 500 S namijenjen onima kojima je model Abarth previše ekstreman a standardni 500 nedovoljno dinamičan. Da bi se postigao puni efekt dizajneri su postavili agresivnije odbojnike, kako na prednjem tako i zadnjem kraju. Time je gradskom automobilu udahnut sportski karakter. U cijelu se priču uklapa posebno dizanirana maska motora.

 


Što se motora tiče kupci će na raspolaganju imati veliku paletu motora. Doduše, boje dizelaša brani samo jedan ali vrijedan agregat- 1.3 Multijet sa 94 KS. Tabela sa benzincima znatno je bogatija:  1.2 sa 68 KS koji je ujedno bazni model, 1.4 99 KS te 0.9 Twinair sa tri nivoa snage- 79, 84 i 103 KS.


Potencijalnim kupcima recimo da je unutrašnjost opremljena biranim materijalima i 7 inčnim Uconnet infotainment displejom koji pruža mnogo korisnih informacija ali i zabave. Uz nadoplatu će se moći naručiti audio sistem sa 440 W i izlaznim pojačalom sa 8 kanala.
 

Datum objave: 11/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook