Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Fleš mob se kreće sa novim modelom 500

„Buongiorno, Dolce Vita“

Fleš mob se kreće sa novim modelom 500

Ovaj događaj takođe slavi Felinijevo remek-delo koje ove godine proslavlja 60. godišnjicu dobijanja Oskara za najbolji dizajn kostima. Za ovu priliki, CAM Sugar ponovo izdaje remasterovanu verziju prvi put na duplom vinilu i u digitalnom obliku uz učešće naslednika Nina Rote i Federika Felinija...


Novi 500 je bio idealni saputnik za fleš mob „Buongiorno, Dolce Vita“, koju je organizovala italijanska diskografska kuća CAM Sugar, uz podršku SIAE (italijanska organizacija za zaštitu autorskih prava) i pod patronatom Filmskog festivala u Rimu. Članovi Simfonijskog orkestra iz Rima su održali fleš mob naziva „Buongiorno, Dolce Vita“ u čast numere maestra Nina Rote i stigli su na mjesto događaja za volanom električne ikone, novog modela 500. Trinaest ljudi u frakovima su stigli do Fontane Trevi, noseći kofere raznih oblika. Kada su stigli do kultne Fontane, izvadili su svoje instrumente i odsvirali „La Dolce Vita“ pred iznenađenom publikom.

 

 

 

 

Novi 500 je kultni model italijanskog Dolcevita u svoj njegovoj slavi. Štaviše, veza između novog 500 i te melodije je duboka: originalna pjesma koja je snimljena za film „La Dolce Vita“ Federika Felinija je ponovo otkrivena od strane brenda Fiat u arhivi diskografske kuće CAM Sugar i iskorišćena kao muzička podloga za reklamu „Vozač“, u kojoj glumi Leonardo Dikaprio, ekološki aktivista i dobitnik Oskara. Ista arhiva sadrži remek-djela filmske istorije, uključujući muziku Nina Rote iz filma „Amarcord“, koja se koristi za napredne sisteme za pomoć pri vožnji u novom modelu 500.

Datum objave: 25/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook