Naslovna > Fotografije novog kamufliranog SUV-a

BMW X3

Fotografije novog kamufliranog SUV-a

Novi X3 će biti dostupan u prodaji prije kraja godine, dok se elektropokretana verzija (iX3) očekuje sledeće godine. BMW je nedavno predstavio konceptni model Vision Neue Klasse X kao nagovještaj kako bi produkcijska verzija iX3 mogla izgledati...

Četvrta generacija BMW-ovog X3 uskoro stiže, a brend je počastio publiku s nekoliko fotografija u kamufiranoj foliji. U BMW-u se nadaju da će novi X3 nastaviti uspjeh odlazeće treće generacije, koja je predstavljena 2017. godine i postala najprodavaniji model bavarske automobilske kompanije prošle godine, sa 350.000 kupaca. Prve zvanične fotografije ne otkrivaju mnogo, jer je karoserija novog X3 i dalje prekrivena kamuflažnom folijom, ali je poznato da će novi BMW X3 biti pokretan turbobenzinskim i turbodizelskim motorima podržanim blagim i plug-in hibridnim sistemima.

 

 

 

 

Nova najsnažnija verzija X3 umjesto dosadašnje oznake M40i nosiće oznaku M50, a X3 će biti prvi model koji u oznaci za turbobenzinske motore neće imati slovo "i". Slova "d" i "e" i dalje će ostati u oznakama za turbodizelske i hibridne verzije. Novi X3 je nešto niži i širi od prethodnika, sa još čvršćom karoserijom. Očekuje se da će SUV koji se krije iza interne oznake G45 imati manji otpor vazduha (0,27 umjesto 0,29), što će pozitivno uticati na potrošnju goriva. Planira se veći kapacitet baterija u plug-in verziji (X30e), uz dorade na vješanju i sistemu upravljanja, kako bi se osigurale još bolje vozne osobine bez odricanja od udobnosti. Takođe će biti dostupni elektronski nadzirani adaptivni amortizeri.

Datum objave: 15/04/2024
Komentarišite ovaj članak

Petrol Jun

Auto Shop Magazin

 



 

Facebook