Naslovna > Automobili > Renault > Twingo > Francuska alternativa jeftinim kineskim modelima

Renault Twingo EV

Francuska alternativa jeftinim kineskim modelima

Stručnjaci predviđaju da će stvarna konkurencija doći iz Kine, gdje se proizvodi najpristupačniji električni automobil marke Renault - Dacia Spring...

Novi Twingo će imati izuzetno nisku potrošnju energije od 10 kWh na 100 pređenih kilometara, što predstavlja značajno poboljšanje od 50% u odnosu na sadašnje male električne modele u Evropi. Ovaj model će takođe biti proizveden u Sloveniji, a Renault planira ponuditi automobil po cijeni ispod 20.000 evra prije subvencija. Prema saopštenju proizvođača automobila, lansiranje novog Twinga planirano je za 2026. godinu. Renault opisuje novi Twingo kao tipično gradsko vozilo s mjesečnim troškom (leasingom) manjim od 100 evra, ističući da će imati "najbolju u klasi" potrošnju energije od svega 10 kWh/100 km.

 

 

 


Ovaj Twingo će i dalje biti proizvođen u Renaultovoj fabrici u Novom Mestu u Sloveniji, koja trenutno proizvodi aktuelni model u verzijama s električnim i benzinskim motorom. Pored Twinga, u ovoj fabrici se tradicionalno proizvodi i model Clio, a takođe je odgovorna i za proizvodnju Twingovog blizanca Smarta ForFour. U konkurenciji će se naći potencijalni budući modeli od strane Tesla i Volkswagena, kao i Citroen e-C3 koji će se proizvoditi u Slovačkoj.

Datum objave: 16/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook