Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Freestyle kraljica Nešela u regionalnom finalu

Red Bull RapLike

Freestyle kraljica Nešela u regionalnom finalu

Finalno takmičenje Red Bull RapLika će se održati 6. listopada na pozornici zagrebačkog Katrana. Ocjenjivački panel sastoji se od poznatih osoba iz glazbene industrije, uključujući Remija iz grupe Elemental, glazbenika Zgembu Latifu, producenta Kooladea, glazbenu kritičarku Maju Trstenjak i bivšeg regionalnog pobjednika Red Bull Raplike, Arota...

Nešela Bojadžić, prošlogodišnja pobjednica Red Bull RapLike u Bosni i Hercegovini, poznata i kao MC Nancy, dobila je poziv da sudjeluje direktno u regionalnom finalu koje će se održati 6. listopada u Zagrebu. Nancy je postala aktualna kraljica freestyle rapa nakon što je trijumfirala na finalu održanom u Kinu Bosna 2022. godine. Značajno je istaknuti da je Nancy prva žena koja je osvojila ovu prestižnu titulu nakon što je u finalnom "battleu" nadmašila Sanina Bašića, poznatog kao "Nyco". Ovaj izuzetan uspjeh donio joj je pozivnicu za direktno sudjelovanje u regionalnom finalu Red Bull RapLike, što predstavlja izvanrednu priliku za nju da se pokaže u najboljem svjetlu pred širom publikom na još većoj sceni. Njen nastup u ovom finalu može biti značajan korak naprijed na putu koji je bend Helem Nejse iz Sarajeva doveo do velikih uspjeha u svijetu hip hop glazbe.

 

 

 

 

Nešela je već dokazala svoj rap talent u našoj zemlji, a sada je spremna da osvoji regiju. "Sretna sam i uzbuđena što ću učestvovati u nečemu što najviše volim, pogotovo jer je ovo korak dalje. Znatiželjna sam da vidim i osjetim kako se to radi tamo te da upoznam nove ljude koji dijele istu strast. Zahvalna sam na ovoj prilici", izjavila je Nešela. Osim Nešele, u finalu će se takmičiti i drugi talentirani izvođači kao što su Mleeksah, koji je već dvaput bio drugoplasirani na prethodnim finalima Red Bull RapLike (2019. i 2021.), te sada vjerojatno sanja o trećem pokušaju. Mali Japanac je debitirao 2019. godine i stigao do četvrtfinala, gdje je pružio jak otpor tadašnjem državnom i regionalnom prvaku, Tzreu. Takođe, imao je impresivan nastup i dvije godine kasnije. Ostali izvođači u finalu su Kile, Debeli Oko, Prga, Flega Fleg i LiK. Svi oni predstavljaju bogatstvo talenta u regionalnoj hip hop sceni i obećavaju uzbudljivu borbu za titulu na ovogodišnjem Red Bull RapLike finalu.

 

 

Kile je još jedno prepoznatljivo ime, poznat po brzom freestyleu i izvanrednom flowu, a već je stekao iskustvo na mnogim pozornicama u Hrvatskoj. Debeli Oko, iako arheolog po struci, pokazao je svoj izvanredan freestyle talent, što je impresivno demonstrirao 2021. godine na Braču. Prga je relativno novo ime na listi sudionika Red Bull RapLike, ali je već pokazao svoj rap skill u jednom-na-jedan "callu" s ocjenjivačima, što znači da se od njega očekuje puno na pozornici u Katranu. Flega Fleg dosad nije imao priliku nastupiti na finalu Red Bull RapLike, ali je svojim sjajnim skillom i izvanrednim flowom ostavio snažan dojam u komunikaciji s ocjenjivačima, što će ga sigurno učiniti zapamćenim. Lovro "Lik" Krizmanić takođe je novo ime na pozornici Red Bull RapLike i predstavlja svježu perspektivu koja ima priliku da se dokaže pred širom publikom na velikoj sceni.

 

 

No, ne zaboravimo, Red Bull RapLika se i ove jeseni vraća u BiH, a prijave će biti otvorene uskoro. Prilika je to za sve MC-jeve starije od 18 godina da se prijave i okušaju u freestyle battleovima na sceni i počnu graditi uspješnu muzičku karijeru.
 

Datum objave: 05/10/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook