Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Gaga i Stihi u Mostaru pobijedili strah od visine

Red Bull Cliff diving

Gaga i Stihi u Mostaru pobijedili strah od visine

Na Instagramu Molly Carlson ima više od 232.000 pratilaca, dok je na TikToku prati 3,8 miliona ljudi. Svoje inspirativne i motiviŠUĆE klipove objavljuje pod hashtagom #bravegang, a broj pregleda vrtoglavo raste...

Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru je centralni događaj u ovom gradu na Neretvi, a iako su skokovi sa Starog mosta glavna atrakcija, postoje i zanimljiva dešavanja "iza scene". Jedna od takmičarki iz Red Bull Cliff Diving Svjetske serije koja je posebno istaknuta je Kanađanka Molly Carlson. Ona ne samo da se ističe svojim impresivnim skokovima sa velikih visina na različitim svJetskim lokacijama, već je i veoma popularna na društvenim mrežama. Putem svog sadržaja, Molly podiže svijest o važnosti mentalnog zdravlja. Iako mnogi mogu pomisliti da osoba koja skače sa takvih visina nema strah, to zapravo nije istina. Molly se trudi da demistifikuje mit o nepostojanju straha i ističe važnost razumijevanja i suočavanja sa strahom. Njen cilj je da ljudi shvate da je strah sasvim normalna emocija i da se mogu naučiti tehnike za prevazilaženje straha. Ona koristi svoje iskustvo kao primjer i dijeli savjete kako se suočiti sa strahom i prevazići prepreke.

 

 

 

 

Molly je zaista fascinantna i svojim skakačkim vještinama, ali i svojom sposobnošću da motiviše i pomaže drugima da prevaziđu svoj strah, demonstrirala svoj izvanredan talenat. U Mostaru, pored svojih skakačkih vještina, Molly je takođe pokazala svoje "terapeutske" sposobnosti. Članovi grupe Helem Nejse, Gagara i Stihi, koji su takođe bili voditelji programa Red Bull Cliff Divinga, suočili su se sa strahom od visine prilikom penjanja na platformu postavljenu na Starom mostu. Razumljivo je da skakanje sa visina od 21 i 27 metara, uz vjetar koji puše, može izazvati strah čak i kod najhrabrijih osoba. Molly je preuzela izazov i hrabrila Gagaru i Stihija da se suoče sa svojim strahom od visine. Dok je Stihi govorio o tome koliko je visoko dozvoljeno popeti se, inspirativna Molly je podstakla da idu još više, čak do maksimalnih 27 metara. Gagara je izrazio nesigurnost i rekao da "nema šanse" da to uradi, naročito zbog jakog vjetra, ali Molly nije odustajala. Na kraju, momci su odlučili suočiti se sa svojim strahom i krenuli su stepenicama ka većoj visini. Gagara je čak popio Red Bull, možda razmišljajući da će mu trebati "krila". Dvojac iz grupe Helem Nejse je uspješno savladao izazov i pobijedio svoj strah, a Gagara je čak imao dovoljno hrabrosti za jedan freestyle na platformi.

Datum objave: 20/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook